25 Eylül 2017 Pazartesi

PROGRAM TAVSİYESİ : Ücretsiz PC ve MAC için VPN Çözümü Kaspersky Secure Connection

Ücretsiz PC ve MAC için VPN Çözümü Kaspersky Secure Connection

Bilgisayarınıza bir internet güvenlik paketi kurduğunuzda, güvenliğini sağlamakla bittiğinizi düşünebilirsiniz. Maalesef, her zaman doğru değildir, çünkü çoğu güvenlik setinin sizi korumadığı diğer güvenlik riskleri türleri vardır. VPN hizmetleri, güvenli VPN sunucuları aracılığıyla başkaları tarafından kolaylıkla engellenemeyen şifreli bağlantıları kullanarak bağlanmanıza izin vererek internet bağlantınızı koruduğu için bir güvenlik ve anonimlik katmanı ekler.

Kaspersky, dünyadaki en tanınmış virüsten koruma sağlayıcılarından biridir ve şimdi de bir VPN hizmetine sahiptir. Şimdi Kaspersky Secure Connection adlı VPN çözümlerine göz atalım.

Dünyadaki en ünlü siber güvenlik şirketlerinden biridir ve 1997’den beri faaliyet göstermektedir. Son birkaç yıldaşirketin Rus hükümeti ya da ordu ile bağları bulunduğu iddia edilen bazı raporlar mevcut ve şu anda, ABD hükümeti ile iş yapmaya yetkili. Yine de, bir Rus şirketi olmak, bu, Kaspersky Secure Connection’ı Rusya’daki sunucuları bulunan birkaç VPN sağlayıcıdan birihaline getiriyor.

Kaspersky Secure Connection üç farklı planda sunulmaktadır, bunlardan biri olan;

Temel Koruma, ücretsiz. Bu planın sınırlamaları vardır, çünkü günlük veri sınırı 200 MB’dir ve bağlanacak bir sunucu seçmek imkansızdır, sizin için otomatik olarak seçilir.

Yüksek Koruma planı bütün bu sınırlamaları kaldırır ve abonelik aylık (aylık $ 4.99) satın veya yıllık (yılda $ 29.99) yapılabilir. Her iki varyant aynı anda beş cihaza kadar koruma sunar.

Kaspersky Secure Connection hem masaüstü hem de mobil cihazlarda bulunur. Desteklenen işletim sistemlerinin yelpazesi, Windows XP, Windows Vista, Windows 10’a kadar, Mac OS X 10.11 veya üstü ve Android 4.1 veya daha üst sürümleri içerir. Uygulama iPhone’lar veya iPad’ler gibi iOS tabanlı Apple mobil cihazlar için mevcut değildir, bu önemli bir dezavantajdır. Ayrıca, tüm ev WiFi ağınızı korumak için bir yönlendiriciye kurulabilecek bir Linux sürümü veya bir Linux sürümü yoktur.

Kaspersky tarafından sunulan VPN hizmeti, bazı istisnalar dışında, tüm dünyada kullanılabilir Kaspersky Secure Connection Belarus, Çin, İran, Umman, Pakistan, Katar, Hong Kong, Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri yüklenemez.

Aylık veya yıllık abonelik satın alıp almayacağınıza bakılmaksızın sınırsız trafik kazanırsınız, satın alma işlemi için bir hesap gerekmiyor ve uygulama trafiğinizi kaydedemiyor. Satın almadan önce özelliklerini denemek isterseniz, Kaspersky Secure Connection’ı günlük 200MB’lık bir veri sınırıyla özgürce kullanabilirsiniz. Ayrıca, VPN hizmetini satın almaya karar verirseniz, Kaspersky Lab 30 günlük bir para iadesi garantisi sunar.

Küresel VPN kapsamı ile ilgili olarak Kaspersky Secure Connection, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Meksika, Hollanda, İrlanda Cumhuriyeti, Rusya, Singapur, İspanya, İsveç, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri sunucuları sunmaktadır. Amerika, Ukrayna ve Birleşik Krallık. Şimdiye kadar incelediğimiz VPN müşterileri için mevcut en düşük sunuculardan biridir. Bununla birlikte, diğer VPN çözümlerinde nadir bulunan Rusya gibi en popüler yerler bulunmaktadır.

VPN gizlilikle ilgili bir hizmettir, Aboneliği Bitcoins veya diğer kripto para birimleri ile ödeyebilmek harika olur, böylece gerçek anlamda isimsiz kalır. Kaspersky’den bir abonelik satın almak için yalnızca bir kredi kartı, PayPal veya banka havalesi kullanabilirsiniz.

İndirme ve yükleme

Kaspersky Secure Connection’ı Windows’a indirip kurmak kolay bir işlemdir. Önce, ksec18.0.0.405aen_12213.exe adlı 2.25 MB kurulum dosyasını indirmeniz gerekir. Dosya adı sonraki sürümlerle değişecektir.

Uygulamanın yüklenmesi, indirdiğiniz çalıştırılabilir dosyayı başlatmak, Kurulum düğmesine basmak ve kurulumun bitmesini beklemek kadar basittir. Uygulamayı yüklemek için yönetici ayrıcalıklarına ve etkin bir İnternet bağlantınıza ihtiyacınız vardır.

Ayrıca, düzgün çalışabilmesi için Kaspersky Secure Connection sizden sanal ağ sürücüleri kurulmasına izin isteyebilir (Kaspersky Security Data Escort Adapter). Sorulursa, kuruluma izin vermek için Evet’i seçin; Aksi takdirde uygulama çalışamaz.

Başka VPN yazılımları yüklüyse, sanal ağ bağdaştırıcıları çakışabilir ve bu nedenle VPN uygulamalarından birini veya her ikisini birden kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Herhangi bir zamanda Windows bilgisayarınıza yalnızca tek bir VPN istemcisinin kurulması önerilir.

Kaspersky Secure Connection ile ilgili ilk izlenimimiz karışık: bağlanmak için az sayıda VPN sunucusu var, ancak diğer VPN ürünlerinde bulunması nadir bulunan Rusya da dahil olmak üzere en popüler yerler var. Uygulamanın indirilmesi ve yüklenmesi basit bir işlemdir, ancak Bitcoins veya başka kripto para birimleri ile bir abonelik satın alamazsınız. Ücretsiz bir sürümün mevcut olması ve 30 günlük para iadesi garantinizin de olması iyi bir şey. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar için anlaşma kırıcı olabilecek bir iOS sürümü mevcut değil.

Windows’ta Kaspersky Güvenli Bağlantı ve Kullanımı

Uygulamayı başlattığınızda, hemen ana penceresini görmezsiniz, yalnızca bildirim tepsisindeki bir simgedir. Bir VPN sunucusuna bağlanmak veya uygulama penceresini açmak için bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Ana pencere basit bir düzen içeriyor: Bir VPN sunucusuna hızlı bir şekilde bağlanmak istiyorsanız ortadaki büyük kaydırıcıyı tıklatmanız yeterlidir.

Uygulama VPN bağlantısının devam ettiğini gösterecektir.

Bağlantı kurulur kurulmaz sürgü yeşil renge döner ve bağlantınızın güvenli olduğu söylenir; bu, bir VPN sunucusuna bağlı olduğunuz anlamına gelir. Bağlantıyı kesmek isterseniz kaydırıcıyı tekrar tıklamanız yeterlidir.

Varsayılan olarak, Kaspersky Secure Connection, bulunduğunuz yere bağlı olarak mevcut en hızlı VPN sunucusuna bağlanır. Belli bir ülkedeki bir sunucuyla bağlantı kurmanız gerekmiyorsa ve yalnızca korumaya ihtiyacınız varsa, bu iyi bir seçim olabilir. Otomatik olarak seçilen sunucunun konumu, bağlandıktan sonra bağlantı düğmesinin hemen altında görünür.

Belli bir ülkedeki bir sunucuyla bağlantı kurmak isterseniz, önceden seçilmiş sunucunun adını (veya henüz bağlanmadıysanız Otomatik olarak etiketi seç) tıklayabilir ve Konum seç penceresi açılarak mevcut olanların tümünü listeleyebilirsiniz sunucular. İhtiyacınız olanı tıklayın ve ardından bağlantı düğmesini tıklayın. Zaten bir sanal sunucuya bağlıysanız, onu seçtiğiniz an yeni bir sunucuya anında bağlanırsınız.

Kaspersky Secure Connection, kullanımı kolay, minimalist ve zarif bir arayüze sahiptir. Bir VPN sunucusuna bağlanmak yalnızca bir tıklama alır ve diğerini seçmek de hızlı bir işlemdir.

Kaspersky Secure Connection tarafından sağlanan ek özellikler ve performans göstergelerimizden elde edilen sonuçlar hakkında bilgi almak için bu incelemenin ikinci sayfasına gidin. Bu VPN ürünü için son kararı da göreceksiniz.

Kaspersky Secure Connection’daki ek özellikler

Windows’da Kaspersky Secure Connection, uygulamanın farklı Kablosuz ağlara nasıl davrandığını ve yeni ve güvenli olmayan bir WiFi ağına bağlanmanız durumunda ne yapması gerektiğini yönetmenizi sağlayan ek bir özellik sunar. Bu otomatikleştirme özelliği uygulamanın Ayarlar penceresinde yapılandırılabilir.

Kablosuz ağlara bağlantıyla ilgili genel kuralları uygula” onay kutusunu işaretleyin ve aşağıdaki “Ayarlar” düğmesini tıklayın.

Bilinen Wi-Fi ağlarını yönet” i tıklatarak önce zaten bilinen bir WiFi ağına bağlandığınızda Kaspersky Secure Connection’ın ne yapması gerektiğini ayarlayabilirsiniz: güvenli VPN bağlantısını etkinleştirin veya ağı yok sayın ve VPN bağlantısını kapalı tutun.

Güvenli bir bağlantı kurulurken bir hata oluştuğunda bir bildirimi de etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, güvensiz olarak değerlendirilen yeni bir WiFi ağına bağlandığında uygulamanın ne yapması gerektiğini seçebilirsiniz:

§  Kaspersky’nin önerileri temelinde güvenli bir VPN bağlantısı sağlamak için

§  Her zaman güvenli VPN bağlantısını etkinleştirmenizi ister

§  Güvenli VPN bağlantısını otomatik olarak etkinleştir

§  Bu tür ağları görmezden gelin ve güvenli bağlantıyı kapatın

Güvensiz olarak davranmak için Kablosuz ağları seç” i tıkladıktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi hangi ağların güvensiz olduğu düşünülür.

Son olarak, bu özellik aynı zamanda bu durumlarda bağlanmak için belirli bir VPN sunucusu seçmenizi ve böyle otomatik bir bağlantı kurulduğunda bir bildirimi etkinleştirmenizi sağlar.

Kaspersky Secure Connection, temel VPN korumasının yanı sıra tek bir ekstra özelliğe sahiptir: bağladığınız her WiFi ağı için otomatik güvenli bağlantılar kurmanızı sağlar. Çok değil, ama yararlıdır.

Gelişmiş ayarlar ve yapılandırma

Belirli WiFi ağları için otomatik olarak güvenli VPN bağlantılarını etkinleştirmenin ek özelliğinin yanı sıra, Kaspersky Secure Connection’ın sunabileceği çok şey yok. Onun içinde Ayarlar penceresinde, otomatik olarak bilgisayar başlatıldığında çalışmasını ve başlattı kez isteğe otomatik VPN sunucusuna bağlanmak için uygulamayı ayarlayabilirsiniz.

Ek olarak, kullanıcılar için en iyi koruma sağladığı söylenen Kaspersky Secure Connection’nı seçebilirsiniz ve nihayet, devre dışı bırakmış olabileceğiniz bildirimleri geri yüklemenizi sağlayan bir düğme var.

Kaspersky Secure Connection, gelişmiş kullanıcılara sunacak fazla şeyleri içermez; değiştirmeye yönelik gelişmiş ayarlar bulunmadığından, yalnızca bazı temel bilgiler değişir.

Ayarlamayı düşündüğünüz varsayılan ayarlar

Kaspersky Secure Connection herhangi bir gelişmiş kurulum gerektirmez ve değiştirecek pek çok ayarın bulunmamaktadır. Bize göre şu şekilde ayarlamayı düşünmelisiniz:

§  Varsayılan olarak, uygulama bilgisayarınızla çalışır ve bir VPN sunucusuna bağlanır. Her zaman buna ihtiyacınız yoksa, Windows önyüklemenizi daha hızlı hale getirmek için bu iki özelliğin devre dışı bırakılmasını isteyebilirsiniz.

§  WiFi ağlarına bağlanırken genel kuralların otomatik uygulanmasını etkinleştirmelisiniz

§  Güvensiz bir WiFi ağına her bağlandığınızda güvenli bağlantıyı otomatik olarak etkinleştirmenizi öneririz

Her ne kadar Kaspersky Secure Connection’ın bağlantı kurabileceği birçok ayar yoksa da, neredeyse tamamen otomatik olarak çalışacak şekilde ayarlamanıza izin veren birkaç özellik vardır.

Avantaj ve Dezavantajları

Kaspersky Secure Connection aşağıdaki olumlu özelliklere sahiptir:

§  Temiz, minimalist ve kullanımı kolay bir arayüz sunar.

§  Ücretsiz bir sürümü vardır ve para iadesi garantisi verir

§  Kaspersky trafik günlüğü olmadığı konusunda söz veriyor

§  Farklı kablosuz ağlara bağlanırken güvenli VPN bağlantılarını otomatikleştirmek kolaydır

§  Rusya’da sunucular sağlayan çok az sayıda VPN hizmetinden biridir

Bu VPN hizmetinde de bazı dezavantajlar vardır:

§  Kullanılabilir düşük sayıda VPN sunucusu vardır

§  iOS cihazları için herhangi bir müşteri yok

§  VPN sunucuları diğer sağlayıcılardan daha yavaştır

§  Bitcoins’de ödeme yapamazsınız ve ödemeler tamamen anonim olmayacak

§  Bilgili kullanıcılar için gelişmiş özelliklerle ilgili pek az şey sunmaktadır.

Kaspersky Secure Connection, mümkün olduğunca basit ve kullanımı kolay olmayı hedeflemektedir; bunu büyük bir şekilde yapmayı başarmaktadır. Kullanıcı arabirimi hızlı ve kolay anlaşılır ve kimsenin buna alışması için herhangi bir sorun olmaz. Kaspersky Secure Connection, otomasyon özellikleri sayesinde VPN sunucularına bağlanma ve WiFi bağlantılarınızı koruma sorunlarının çoğunu halledebilir. Bununla birlikte, iOS cihazları için hiçbir istemci, diğer VPN sağlayıcılarında test ettiğimizden daha yavaş olan VPN sunucuları ve daha az sayıda VPN sunucusu gibi önemli dezavantajlar da var. Kaspersky Secure Connection, kullanımı ve yapılandırması çok kolay, iyi bir VPN ürünüdür. Bununla birlikte, diğer VPN sağlayıcıları daha fazlasını sunma eğilimindedir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Ücretsiz, PC, MAC, VPN, Çözüm, Kaspersky Secure Connection]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU