25 Eylül 2017 Pazartesi

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : Windows 10 Fall Creators Update kaldırılan uygulamalar listesi

Windows 10 Fall Creators Update kaldırılan uygulamalar listesi

Windows 10 Fall Creators Update, Windows 10 için aranan büyük güncellemelerden biridir ve yakında tüm bilgisayarlar için kullanıma sunulacaktır. Microsoft, yeni özellikleri deneyen İç Güncelleştiriciler’e güncelleme yapıyor. Microsoft, Windows 10’u yeni özellikler ekleyerek ve artık kullanılmayan veya eski olmayan özelliklerini sürekli olarak geliştirmektedir. Bu nedenle, yeni Windows 10 Fall Creators Update Güncelleştirmesiyle, kaldırılan veya kullanımdan kaldırılan çok sayıda özellik var. Bu yazıda, Windows 10 Fall Creators Update Araçları Güncelleştirmesinden kaldırılan özelliklerin listesini paylaşacağız.

01 | 3D Builder

3D Builder uygulaması, Windows 10’da varsayılan olarak yüklenmeyecek. Onun yerine Print 3D ve Paint 3D kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, 3D Builder hala Windows Mağazasından indirilebilir.

02 | Microsoft Paint

Microsoft, başlangıçtan beri Windows sürümünde bulunan Paint uygulamasının önerilmeyeceğini ve gelecekteki güncelleştirmelerden kaldırılacağını açıkladı. MS Paint’i hala kullanmak istiyorsanız, Paint uygulamasını indirebilir ve bu Paint uygulamasını Windows Mağazasında kullanıma sunarız. Bu işlevsellik Paint 3D uygulamasına zaten dahil edilmiştir.

03 | Outlook Express

Windows’da bir e-posta istemcisi olan Outlook Express, bir süre geri bırakıldığında, yeni sürüm bu işlevsiz eski kodu kaldıracak.

04 | Reader App (Okuyucu Uygulaması)

Windows 8’den edinilebilen Microsoft Reader uygulaması yeni sürüme geçmeyecek, bunun yerine bu işlev Microsoft Edge tarayıcısına entegre edilecek.

05 | Reading List (Okuma Listesi)

Okuma listesi, kullanımdan kaldırılacak ve gelecekteki sürümlerde yer almayan başka bir yardımcı programdır ve bu özellik Microsft Edge ile birlikte sunulacaktır.

06 | Screen Saver in Themes (Temalarda Ekran Koruyucu)

Temalar’da devre dışı bırakılacak bu özellik ve Grup İlkeleri, Denetim Masası ve Sysprep’deki ekran koruyucu işlevsellik artık kullanımdan çıkarıldı, ancak işlevsel olmaya devam ediyor. Kilit ekran özellikleri ve politikaları tercih edilir.

07 | Sistem Görüntüsü Yedekleme (SIB) Çözümü

Tam disk yedekleme yapmayı planlıyorsanız, Microsoft’un bu özelliği Windows’dan kaldırdığı için diğer üçüncü taraf satıcıların çözüm arıyor olmalısınız.

Windows’dan kaldırılan diğer teknik yönler de var ve tam liste buradan görebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Creators Update]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU