25 Eylül 2017 Pazartesi

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da sabit disk alanı nasıl kaydedilir ??

Windows 10’da sabit disk alanı nasıl kaydedilir ??

Windows 10

Sabit diskinize Windows 10’u yüklediğinizde, çekirdek işletim sistemi dosyaları için çok fazla alan kaplar. Windows 10’u kullanmaya başladığınızda , uygulamaları yükler, dosyaları ve daha fazlasını sabit diskinize kaydedersiniz ve bu, Windows 10’u yüklediğiniz sabit disk sürücüsünde düşük depolama alanına neden olur. Düşük depolama alanıyla Windows 10 düzgün çalışmayabilir ve sürücüyü temizlemeniz gerekecek. Bu nedenle, Windows 10’da sabit disk alanından tasarruf etmek için, denemek için kullanışlı bazı seçenekler aşağıda belirtilmiştir.

CompactOS:

Windows 10’da, Microsoft, Compact OS adlı bir sıkıştırma aracı sunuyor. Bu yöntemi kullanmak sistem dosyalarını sıkıştırır ve bu sürücünüz üzerinde ek bir alan yaratacaktır. Sabit disk alanınızın sınırlı olduğu bir aygıta Windows 10 çalıştırıyorsanız bu seçenek son derece yararlıdır. Bunu kullanmak için komut istemini yönetici modunda açın ve aşağıdaki komutları gerçekleştirin.

Compact.exe /CompactOS:query
Bu, CompactOS’un etkin olup olmadığını görmek için Windows’u sorgular

Compact.exe /CompactOS:always
Bu CompactOS’u etkinleştirir

Compact.exe /CompactOS:never
Bu, CompactOS’u devre dışı bırakacaktır

Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, 2-3GB depolama alanından tasarruf edebilir. Bu, komutları kullanarak anında etkinleşebilir.

İndirilenler Özellikleri

İndirilenler, resimler, belgeler ve video kitaplıkları gibi klasörler saklama yerini alır. Fakat onları kolayca başka bir yere taşıyıp hedefi ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, taşımak istediğiniz kitaplığa sağ tıklayın ve mülkleri seçin ve konum sekmesini açın.

Burada, başka bir sürücüye ait bir klasör olabilecek ve bu klasöre bağlayabileceğiniz hedef konumunu belirtebilirsiniz. Bu şekilde, Windows 10 sürücünüzdeki tüm kitaplıkları taşıyabilirsiniz.

Uygulamaları başka bir sürücüde kurun

Varsayılan sabit sürücünüzde alan kurtarmak isterseniz, iyi seçeneklerden biri, uygulamaları yüklediğiniz sürücünün yerini değiştirmektir. bunu yapmak için, Ayarlar-> Depolama alanına gidin ve sonra “Yeni içeriğin nereye kaydedildiğini değiştir” seçeneği seçin.

Bu ayarda, belirli bir sürücüye yeni uygulamalar kaydetmek için bir seçenek görebilirsiniz.

Önbellek Temizleme

Sürücünün önbelleğini temizlemek için sürücüye sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin. Burada genel sekmesinde disk temizleme seçeneğini görebilirsiniz. Bu, sürücünüzün bir kısmını geri alabilmelidir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, sabit, disk alanı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU