17 Ekim 2015 Cumartesi

BİLİŞİM YAZILARI : Windows 10 Etkinleştirme Hataları

 

Windows 10, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuldu. Bu fırsattan da birçok kişi yararlanmaya devam ediyor.

Ancak, yoğunluk sebebi ile veya başka sebeplerden dolayı etkinleştirme sürecinde hata yaşayabilirsiniz. Bu hatalardan birkaç tanesini aşağıda dile getirmek isterim.

Öncelikle şunu söylemek isterim!

Windows 10 lisansına ücretsiz sahip olmak için, Windows 7 SP1, Windows 8 veya Windows 8.1 işletim sistemlerinden birine sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca ücretsiz lisans öncelikle UPGRADE yapılarak elde edilebilir. Bu hakkı rezerve ederek aldığımız gibi, işletim sistemimizi Windows 10'a upgrade etmek lazım. Yoksa direk format atıp, CD, DVD veya USB üzerinden boot ederek kurmaya çalışırsanız ücretsiz lisansınız olmaz! Aktivasyon sorunu yaşarsınız.

Ancak bir kere Upgrade ettiğimiz zaman, Windows 10 kendini otomatik olarak etkinleştiriyor ve bilgisayarınızın lisansını Microsoft Store üzerinde (Hotmail hesabınız ile ilişkilendirerek, ya da ilişkilendirmeden) saklıyor. Sonrasında format atarak temiz bir kurulum yapabiliyorsunuz. Aksi takdirde, lisansınızın rezervasyon sürecini, upgrade yaparak (yani mevcut işletim sisteminiz açıkken üstüne kurarak) yapmazsanız, lisansı elde edemiyorsunuz. Bu da size KEY sorması ile sonuçlanıyor.

Başlat'a Başlangıç düğmesi simgesi gidin ve ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme'yi seçin. Mağazaya Git'i seçin ve cihazınız için geçerli bir lisansın kullanılabilir olup olmadığını denetleyin.

Bu yalnızca, cihazınızda bir donanım değişikliği yapmadıysanız geçerlidir. Dikkat donanım değişikliği lisansınızı devre dışı bırakabilir. Çünkü lisanslama modelinde donanım kontrolü yapılıyor. Donanım değiştiyse yeni bir bilgisayar muamelesi ile karşılaşıyorsunuz.

Orijinal Ürün Doğrulaması, bozulmuş Windows ikili dosyaları algıladı. (Hata kodu: 0xC004C4AE)

Bilgisayarınıza henüz Windows tarafından desteklenmeyen bir ekran dili eklemek için bir üçüncü taraf uygulaması kullandıysanız bu hatayı görebilirsiniz. Sorunu gidermek için bilgisayarınızı geçmişteki bir duruma geri yükleyerek Windows üzerinde yapılan değişiklikleri geri alabilirsiniz. Ya da Windows 10 kurtarma seçeneklerini denemeniz gerekiyor. Bu, sorunu çözmezse, Windows kopyanız geçerli olmayabilir ve yeni bir kopya satın almanız gerekir.

Yazılım Lisans Hizmeti belirtilen bu ürün anahtarının yalnızca yükseltme için kullanılabileceğini, temiz yüklemeler için kullanılamayacağını belirledi. (Hata kodu: 0xC004F061)

Windows 10 işletim sistemine yükseltmek için bir ürün anahtarı kullanmadan önce, bilgisayarınızda Windows'un önceki bir sürümü yüklü değilse bu hatayı görebilirsiniz. Yükseltmek için bilgisayarınızda önceden Windows 8 veya Windows 7 yüklü olmalıdır. Öncelikle upgrade yapmak zorundasınız.

Windows kopyanız etkinleştirilirken bir ağ sorunu oluştu. (Hata kodu: 0xC004FC03)

İnternet'e bağlı değilseniz veya güvenlik duvarı ayarlarınız Windows'un etkinleştirme işlemini çevrimiçi tamamlamasını engelliyorsa bu hatayı görebilirsiniz. İnternet'e bağlı olduğunuzdan ve güvenlik duvarınızın Windows'un etkinleştirme işlemini engellemediğinden emin olun. Hala sorun yaşıyorsanız, Windows'u telefon aracılığıyla etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Etkinleştirme sunucusu, ürün anahtarı kilidinin açılma sınırını aştığını bildirdi. (Hata kodu 0xC004C008)

Ürün anahtarı zaten başka bir bilgisayarda kullanıldıysa veya Microsoft Yazılım Lisans Koşulları'nın izin verdiğinden daha çok bilgisayarda kullanılıyorsa bu hatayı görebilirsiniz. Sorunu gidermek için Microsoft'u etkinleştirmek istediğiniz her bilgisayar için bir ürün anahtarı satın almanız gerekir.

Bu ürün anahtarı kullanılamadı. (Hata kodu-: 0xC004C003)

Geçersiz bir ürün anahtarı kullanıyorsanız da bu hatayı alabilirsiniz. Yeni bir ürün anahtarı almanız gerekir. Windows sürümünün önceden yüklü olduğu bir bilgisayar aldıysanız bilgisayar üreticisine başvurarak orijinal anahtarı isteyin.

Etkinleştirme sunucusu, Çoklu Etkinleştirme Anahtarı'nın sınırı aştığını bildirdi. (Hata kodu: 0xC004C020)

Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları'nın izin verdiğinden daha fazla sayıda bilgisayarda bir Toplu Lisans (bir işletmenin birden fazla bilgisayara Windows yüklemek için Microsoft'tan satın aldığı lisans) kullanıldığında bu hata oluşur. Sorunu düzeltmek için, farklı bir ürün anahtarı kullanarak bilgisayarınızı etkinleştirmeniz gerekebilir.

DNS adı mevcut değil. (Hata kodu: 0x8007232B)
Dosya adı, dizin adı veya birim etiketi söz dizimi yanlış. (Hata kodu: 0x8007007B)

İş yerinizdeki bilgisayarı etkinleştirmeye çalışırken iş yeri ağınıza bağlı değilseniz bu hatayı görebilirsiniz. İş ağınıza bağlı olmanıza rağmen bu hatayı görürseniz, ağ ayarlarınızı değiştirmeniz gerekebilir.

Başlat'a Başlangıç düğmesi simgesi gidin ve ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme'yi seçin.
Ürün anahtarını değiştir'i seçin ve ardından 25 karakterlik ürün anahtarınızı girin. Yönetici parolası girmeniz veya seçiminizi doğrulamanız istenebilir.

Bir güvenlik hatası oluştu. (Hata kodu: 0x80072F8F)

Bilgisayarın tarihi ve saati yanlışsa veya Windows çevrimiçi etkinleştirme hizmetine bağlanmakta sorun yaşıyor ve ürün anahtarınızı doğrulayamıyorsa bu hatayı görebilirsiniz.

Başlat'a Başlangıç düğmesi simgesi Ayarlar > Zaman ve dil > Tarih ve saat'i seçin. Bilgisayarınızda tarih ve saatin doğru olduğundan emin olun.

Yazılım Lisans Hizmeti lisans değerlendirmesinin başarısız olduğunu bildirdi. (Hata kodu: 0xC004E003)

Bu hatayı, sistem dosyalarını değiştiren bir üçüncü taraf yazılımı yükledikten sonra görebilirsiniz. Windows etkinleştirmesinin tamamlanması için belirli sistem dosyaları gerekir. Bilgisayarınızın sistem dosyalarını geçmişteki bir duruma geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun yapılması, bu tarihten sonra yüklemiş olduğunuz yazılımları kişisel dosyalarınızı etkilemeden kaldırmanızı sağlar.

Belirtilmeyen hata. (Hata kodu: 0x80004005)

Bu hatayı görürseniz Başlat'a Başlangıç düğmesi simgesi gidip Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme'yi seçin ve ardından Windows'u Etkinleştir'i seçerek Windows'u el ile etkinleştirmeyi deneyin. Bu işe yaramazsa, bilgisayarınızı sıfırlamanız gerekebilir.

SAVAŞ KIRÇOVALI

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Windows 10, Etkinleştirme Hataları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU