16 Ekim 2015 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI : Bilgisayarda keylogger olduğunu nasıl anlarız /// ŞİFRELERİNİZİ GÜVENLİ YAPIN

 

Bilgisayarda keylogger olduğunu nasıl anlarız

*Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz veya kopyala yapıştır yapıyoruz. Burdaki "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

Diğer bir yöntem

*Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. keyloger yediginizde SERVICES.EXE işlemlerde görünmez. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.

* Görev yöneticisi işlemlerde çalışan dosyaların konumunu ve hangi programa ait olduğunu öğrenmek için Process explorer programını "Gelişmiş görevyöneticisi" kullanmanızı tavsiye ederim.

Diğer bir yöntem

*C:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Microsoft\\Windows\\C urre ntVersion\\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Diğer bir yöntem

*Mesla svchost.exe yerine scvhost.exe yazıyorsa keyloger göstergesidir.

scvhost.exe C:\\WINDOWS klasörü altında bulunur bunu silin

Diğer bir yöntem

*Başlat – Çalıştır'a msconfig yazıp Sistem Yapılandırma Yardımcı Programını açın Başlangıç'ı tıklayarak orda çalışan programları kontrol edebilirsiniz bilmediğiniz veya şüphelendiğiniz program var ise bu kısımdan dosyanın konumunuda öğrenebilirsiniz.

PEKİ YA ŞİFRELERİNİZ GÜVENLİ Mİ ???

1)ilk olarak bilgisayarınızda bir antivirus programı olmalı.

2) Kullandığınız antivirus programının ayarlarını gözden geçirin ve bilgisayarın bütün klasorlerinin tarandigindan emin olun.

3) Şifrenizi bir metin belgesinin icine " ekran klavyesi " kullanarak yazın ve kullanacağınızda buradan kopyala yapıştır yöntemiyle şifre girin.

4) Şifre ve kullanıcı adınızı yazarken mutlaka ekran klavyesi kullanın çünkü keylogger programları sizin klavyeden bastığınız tuşları kaydeder.

5) Şifreleriniz en az 15 haneli olmalı ve icinde mutlaka küçük harf, büyük harf, sayı ve bir de özel işaret bulunmalı. Ornek olarak : €&-/";:@$£¥#%]¥• kullanılabilir.

6) Üye olduğunuz her yere aynı şifre ile üye olmayın. Eğer böyle bir şey yaparsanız bir hesabınız ele geçirilirse digerleri de rahatlıkla ele getirilebilir.

7) Şifre bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Çünkü bu kisilerde insan ve onlarda başkalarıyla paylasabilir.

8) Şifrenizi en az 2 ayda bir değiştirin. Böylelikle şifrenizi ele geçirmiş olsalar bile yeni şifrenizi bilmeyeceklerdir.

9) Şifre belirlerken daha önceki sİfreleri kullanmayın. Yani yeni ve kimsenin bilmediği bir şifre olsun

10) Şifreniz kesinlikle bir koda sahip olmasın. Ornek olarak : 1907 – 1905 – 123456789 – 1596321 – qwerty – asdfgh – qazxswedc gibi

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Bilgisayar, keylogger]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU