3 Ekim 2015 Cumartesi

BİLİŞİM YAZILARI : Tıbbı Cihazlarda Güvenlik Açığı Tespit Edildi


Çoğu hastanede günlük olarak kullanılan tıbbı cihaz, hacker saldırılara karşın savunmasız olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen DerbyCon güvenlik etkinliğinde birçok araştırmacı alanlarıyla alakalı veriler sunuldu Fakat etkinlikte en çok değinen şey, Scott Erven'ın sunduğu güvenlik açıkları oldu. Erven'ın verilerine göre hastanelerde sıkça kullanılan MRI, X-Ray, ilaç pompası benzeri tıbbı cihazlar, hackerlar tarafından haclenmeye oldukça müsait olduğunu açıkladı

Bu durumun başlıca sebebi olarak tıbbı cihazların internete bağlanabilmesi gösteriliyor. Bu Verileri savunmak için yeteri kadar güvenlik tedbiri alınmadığı takdirde de saldırganlar sağlik kurumu kayıt sistemlerine kolaylıkla ulaşabiliyor . Hasta saklılığı prensibi için oldukça talihsiz bir durum , hem de bu hasta kayıtlarının değiştirilebileceği anlamına da geliyor. Bu da hasta olanların sıhhat durumlarını riske sokuyor.

Konuyla alakalı yapılmış olan araştırmalar sonucu olarak aynı alanda çoğu tıbbı cihazın aynı varsayılan şifreyi kullandığı tespit edildi. Bunun başlıca sebebi üreticilerin müşterilere yaptığı "şifrenizi değiştirmeyin" daveti . Bir Takım üreticilerin, şifreler değiştiği takdirde destek sunamayacaklarını ortaya koyduğu öne sürülüyor.

Erven, güvenlik açıklarını yalnızca hackerların hedef almadığını da belirtti. Araştırmacının verdiği bir örneğe göre ismi bilinmeyen bir hastanede, kazazedeler ilaç damlatma sistemlerini hackleyip ilaç dozajını artırmış. Bu da ölümcül sonuçları olabilecek bir durum.


Konferans Videosu


https://www.youtube.com/watch?v=qX_dV6LUTdo

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Tıbbı Cihazlar, Güvenlik Açığı, Tespit]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU