1. Uzmanlar için
Windows 10'u deneyebileceğiniz ayrı bir bilgisayarınız yoksa, onu yüklemeyin. Yayınlanan sürüm, final sürüme çok uzak bir sürüm olduğu için sorunlara sahip olacaktır. Kilitlenmeler yaşama olasılığınız ise yüksek.
2. Yüklemeden önce hazırlanmanız gerek
İkinci bir bilgisayar yanında bazı hazırlıklar da yapmanız gerekebilir. Windows 10'u yükleyeceğiniz bilgisayarı sıkça kullanıyorsanız, onda bulunan verileri yedekleyin. Windows 8.1 kullanmadıysanız ve uyumluluk sorunları yaşayacağınızı düşünüyorsanız, Microsoft'un bu uyumluluk sayfasına göz atın.
3. Windows Insider'a kayıt olmanız gerekiyor
Buraya kadar geldiyseniz, verilerinizi kaybetmeniz durumunda Microsoft'u sorumlu tutmamak gibi şartları kabul ederek Windows Insider Program'a kaydolmanız gerekiyor.
4. Yaklaşık 4GB indirmeye hazırlıklı olun
Windows 10'un ISO dosyaları, indirdiğiniz sürüme göre yaklaşık 4GB'lık boyutlara sahipler. Windows 10'un ürün anahtarıysa herkes için aynı: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR
İndirmek istediğiniz sürüm, kurumsal sürümse, buraya tıklamanız gerekli.
Kurulumu temiz bir PC'ye yapacaksanız, ISO dosyasını Rufus veya ImgBurn gibi bir araçla DVD'ye yazmanız gerekiyor.
5. Raf ömrü var
Windows 10 yüklemeniz, 15 Nisan 2015'ten itibaren çalışmayı durduracak. Microsoft, bu tarihten önce kullanıcılarına uyarı göndermeye başlayacak.
6. Windows 8/8.1'li PC'ye direkt olarak yüklenebilir
Windows 8.1'deyseniz, ISO dosyasını mount edip setup.exe dosyasını çalıştırabilirsiniz. Bunun ardından ekrana gelecek olan yönergeleri takip etmeniz yeterli.
7. Dosyalarınızı koruyabilirsiniz
Yükleme sırasında tüm dosyalarınızı korumak veya hepsini silmek, size kalmış. Windows 8.1 veya Windows 8'den yükseltiyorsanız, Windows ayarlarını, kişisel dosyaları ve uygulamaların çoğunu koruyabilirsiniz. Windows 7'den yükseltirken Windows ayarlarını, kişisel dosyaları ve birçok uygulamayı muhafaza etmeniz mümkün. Vista'dan yükseltecekseniz, temiz bir yükleme yapmanız ve her şeyi silmeniz gerekiyor.
8. Çok iyi bir PC'ye ihtiyacınız yok
PC'niz Windows 8.1'i çalıştırabilecek kapasiteye sahipse, Windows 10 Teknik Önizlemeyi de çalıştırabilecek demektir. Önizleme sürümü Windows RT 8.1 ve Windows N sürümlerinde çalışmıyor.
9. Dokunmatik özelliklerin bazıları tamamlanmamış
Teknik Önizleme sürümünü dokunarak kullanmanız mümkün, ancak Microsoft "bazı şeylerin kaba ve tamamlanmamış" olduğunu söylüyor.
10. Dil paketlerini tekrar yüklemeniz gerekecek
Windows 8.1, 8 veya 7'ye sahipseniz ve bir dil paketi yüklediyseniz, Teknik Önizlemeyi yüklediğinizde bu paket kaldırılacaktır. Paketi tekrar yüklemeniz gerektiğini söyleyen bir uyarı karşınıza çıkacak.
11. Geri dönüş yok
Kurtarma bölümünü kullanarak Windows 10'dan Windows 8.1'e geri dönmeniz mümkün olmayacak. Sisteminizde bir kurtarma bölümü varsa, bu bölümü kullanarak önceki Windows'unuza dönemeyeceksiniz. Kurtarma bölümünüz yoksa, önceki sürüme dönebilmek ve sıfırdan yükleme yapabilmek için bir Windows DVD'sine veya USB'sine ihtiyacınız olacak.
12. Sanal makine en iyi yol olabilir
Windows 10'un VirtualBox gibi bir sanallaştırma yazılımıyla PC'nizdeki mevcut işletim sistemine dokunmadan deneyebilirsiniz. Yeni bir sanal makine oluşturup, Windows 8.1'i seçip, Windows 10 ISO dosyasını bağlamanız ve ISO'dan önyükleme yapmanız yeterli. |
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags BİLİŞİM YAZILARI, Windows 10, ipucu]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder