20 Ağustos 2017 Pazar

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : Windows 10 özellik güncelleştirmesini nasıl engellenir ve neden gereklidir ?

Windows 10 özellik güncelleştirmesini nasıl engellenir ve neden gereklidir ?

Windows 10 yükseltme mekanizmaları, uyumluluk söz konusu olduğunda oldukça basit bir kontrol yapar: CPU hızı, depolama alanı, RAM ve temelde budur. Kullanıcılar, Windows Update aracılığıyla yeni bir Özellik Güncellemesi teklifini alabilir, ancak kurulum sırasında veya kurulum sonrasında yeni sürümün aslında donanımlarıyla uyuşmadığını keşfedebilirler. Microsoft, giderek daha fazla sayıda Windows 10 Özellik Güncellemesi yayınlamaya devam ederken, eski donanıma sahip olanlar Windows güncelleme uyumluluk sorunları nedeniyle gittikçe geride kalıyor.

OEM, Windows 10’un belirli bir sürümü için destek belirleyen veritabanlarını korur. Buna göre, Windows Update, Medya Oluşturma Aracı ve Yükseltme Yardımcısı, bu hizmetlerden herhangi birine atıfta bulunmaz. Sisteminizin yeni bir Windows 10 Özellik Güncellemesi ile uyumlu olmadığını keşfederseniz, yüklemeyi nasıl engellediğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Yeni sürümler Windows 10’un otomatik olarak yüklenmesinden nasıl engellenir

Windows 10 kurulum işlemi kullanıcılara bilgisayarlarının desteklenip desteklenmediğini bildirmez. Bir Özellik Güncelleştirmesi yüklemeden önce, yapmanız gereken ilk şey, sisteminizin uyumlu olup olmadığını belirlemek için donanım satıcısının web sitesini kontrol etmektir. Markanızın ve modelinizin destek durumunu kontrol edebileceğiniz popüler markalara bazı bağlantılar. Bu, sisteminizi yalnızca daha sonra geri alma veya temiz bir yükleme gerçekleştirmek zorunda olduğunuz hayal kırıklığı içinde bulmak için güncellemediğinizden emin olmanın ilk adımı olabilir.

§  Acer

§  ASUS

§  Dell Inc

§  Fujitsu

§  Hewlett Packard (HP)

§  Lenovo

§  Packard Bell

§  Panasonic

§  Samsung

§  Sony Vaio

§  Toshiba

Birçok kullanıcının yeni Özellik Güncelleştirmesi yüklemesinin en yaygın yolu Windows Update aracılığıyla gerçekleştirilir. Ancak yüklemeyi nasıl engelleyeceksiniz? Microsoft’un Güncellemeleri Göster veya Gizle aracı ilk satır seçeneği olabilir. Bu küçük sihirbaz Windows Update’te Özellik Güncelleştirmesini gizlemeyi seçmenizi sağlar. Karşıdan yüklendikten sonra başlatın, İleri’yi tıklayın, bekleyen Windows Güncellemelerini tespit edinceye kadar bekleyin.

Güncellemeleri Gizle menüsünü tıklayın.

Liste boyunca ilerleyin ve Özellik Güncelleştirmesini seçin. Benim durumumda, Windows 10 Creators Update, sürüm 1703’ü saklıyorum. Güncellemenin yanındaki kutuyu işaretleyin ve değişiklikleri onaylamak için İleri’yi tıklayın. Gelecekteki sürümler sonbaharda ve ilkbaharda serbest bırakıldığında, ya 1709 veya 1803’ü göreceksiniz.

Bir sonraki seçenek pratik değil, ancak bir özellik güncellemesini de geçici olarak engelleyebilir. Başlat> Ayarlar> Ağ ve Internet> Wi-Fi’yi açın, ağ bağlantınızı tıklayın, ardından Tarifeli Balantı’yı seçin. Ayrıca için de yapabilirsiniz kablolu bağlantılar Windows 10 sürümü 1703 veya daha sonra.

Tüm Windows sürümleri , 35 güne kadar bir güncelleştirmeyi duraklatmanıza izin verir . Windows 10 Pro, Pro Edu, Enterprise, Eğitim ve Pro for Workstation gibi premium iş sürümlerini çalıştıran kullanıcılar ek seçenekler sunar. Grup İlkesi düzenleyicisini kullanarak özellik güncellemelerini daha da erteleyebilirsiniz. Eğer bu sürümlerden herhangi birisini çalıştırıyorsanız, işte bunu yapmanız yeterlidir.

Windows + R tuşlarına basın, gpedit.msc yazın ve Enter tuşuna basın. Bilgisayar Yapılandırma / Yönetim Şablonları / Windows Bileşenleri / Windows Update / Windows Güncelleştirmeleri’ ni geçiktir seçin ve sağ bölümden “Özellik Güncelleştirmeleri’ ni ne zaman alınacağını seçin” seçeneğini çift tıklayın

Bir özellik güncellemesini 365 güne kadar engelleyebilirsiniz. Özellik Güncellemelerinin her yedi ayda bir yayımlandığı dikkate alındığında, bu yeterli olmalı. Ancak, Özellik Güncelleştirmesinin yalnızca 18 ay boyunca desteklendiğini aklınızda bulundurun, bu nedenle sonunda destek sağlamak için bir sürümüne geçmeniz gerekecek. Örneğin, 1703’ü engellerseniz, zaman geldiğinde 1809’a geçmeniz gerekir.

Özellik Güncellemelerini geçici veya süresiz olarak engelleyebilmek bugün işe yarıyor. Fakat Microsoft’un Özellik Güncellemeleri hikayesini işleme biçimi, taşıt olarak yazılmıyor; bir Hizmet (WaaS) modeli olarak Windows, işleri yapma biçiminin her zaman değişime uğradığı anlamına geliyor. Windows 10’un güvenlik mekanizmalarının kritik bir parçası haline geldiğinden özellik güncellemelerini süresiz olarak engellemenizi önermiyoruz. Yeni sürümler gönderildiğinde, eski donanım için gerçekten bilinmeyen bir ilerleme var. Sanırım o köprüye vardığımızda, onunla nasıl geçileceğini bulmamız gerekecek.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, özellik güncelleştirmesi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU