20 Ağustos 2017 Pazar

PROGRAM TAVSİYESİ /// 'En güvenli' mesajlaşma uygulaması : Signal

‘En güvenli’ mesajlaşma uygulaması : Signal

Signal, Android, iOS ve masaüstü için yazılmış, uçtan uca şifreleme kullanarak kullanıcıların birbirlerine şifreli grup, metin, fotoğraf ve video mesajları göndermelerini ve Signal kullanıcıları arasında şifreli telefon görüşmeleri yapmalarını sağlayan ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Signal telefon numaralarını kişi listesi olarak kullanıyor olmasına rağmen, aramalar ve mesajlar veri bağlantınızı kullanır; bu yüzden konuşan iki taraf da mobil cihazlarıyla internete bağlı olmalıdır. Bu yüzden Signal kullanıcıları SMS ve MMS ücretlerine maruz kalmazlar.

SIGNAL Nedir?

Signal, WhatsApp veya iMessage veya Facebook Messenger gibi bir mesajlaşma uygulaması, ancak sevimli emoji çıkartmalardan ziyade gizlilik ve güvenliği hedef alan bir uygulamadır. Aslında, Edward Snowden’ın bile önerdiği güvenlik önlemleri çok iyi – ve hangi uygulamaların istenmeyen gizlini durdurmak için en iyi seçenek olduğunu bilmeli.

Signal, Android , iOS ve Chrome (telefonunuzla bağlantı oluşturan bir tarayıcı uzantısı) için ücretsizdir ve kullanılabilir ve ek güvenlik protokollerinin yanında, okundu bilgisi dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm temel mesajlaşma araçlarını içerir , Emoji desteği, grup sohbetleri ve sesli ve görüntülü aramalar.

WhatsApp’da olduğu gibi, Signal da sizi kontaklarınız için tanımlamak için cep telefonunuzun numarasını kullanır; dolayısıyla hatırlamanız gereken yeni kullanıcı adı veya şifre yoktur; doğrudan dalış yapabilirsiniz. Android’te, Signal normal SMS ve MMS mesajları göndermek için de kullanabilirsiniz. Uygulamanın yüklü olmadığı kişiler, ancak bu iletiler aynı güvenlik korumasına sahip olmayacaktır.

SIGNAL neden kullanmalıyım?

Her şeyden önce, çünkü sizin sohbetlerinizi korur. Gönderdiğiniz veya aldığınız her şey şifrelidir; bu, veriyi alan kişilerin belirlenen alıcı olmadığı sürece söylenenleri çözmesini zorlaştırır. Dahası, Signal herhangi bir kullanıcı bilgilerini ve verilerini saklamaz, bu nedenle hükümetler ve diğer ajanslar bunu talep edemez ve sızdırmaz.

Bunun üzerine, tüm kod açık kaynaktır; bu, herkesin uygulamanın nasıl yazıldığına bakabileceği anlamına gelir; bu, bilgisayar korsanlarının Signal’in şifrelemesini (kırması çok zor) kırdığı anlamına gelmez; ancak güvenlik uzmanları ve kullanıcıları Signal’in söylediği gibi yüksek gizlilik standartlarını koruduğunu kontrol edin.

Hemen hemen her güvenlik araştırmacısı, Signal’a baktı ve bir veri gizliliği ve güvenlik açısından büyük bir başarı sağladı ve temel teknolojileri artık diğer pek çok uygulamada da kullanılmaktadır. Ülkelerin güvenlik güçlerinin pek hoşuna gitmeyebilir, ancak şu anda Sinyal, telefonunuzda “karanlık” olduğu kadar yakındır.

SIGNAL nasıl kullanılır?

Signal kullanımı zor değildir ve kurulum birçok diğer mesajlaşma programıyla aynıdır; bu akıllı güvenlik teknolojisinin tümü sahnenin arkasında gizlidir.

Uygulamayı yüklediğinizde telefon numaranızı teyit etmek isteyecektir. Android’de normal metin mesajları için uygulamayı varsayılan olarak ayarlamak isteyip istemediğiniz sorulacaktır (elbette Apple, iOS’ta varsayılan SMS uygulamasını değiştirmenize izin vermez).

Bir görüşmeye başlamak için kalem simgesine dokunun veya devam etmek için mevcut bir kişi seçin. Android ve iOS uygulamaları arasında küçük farklar olsa da ileti göndermek, aramaları yapmak, dosyaları eklemek, fotoğraf paylaşmak ve sesli video kliplerini yerleştirmek için kullanılan simgeler, ileti dizisi penceresinin tamamında görüntülenir.

Mesajları bir kişi-kişi bazında otomatik olarak kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Android’de bir ileti dizisinin menüsünü açın (üç dikey nokta), İletilerin kaybolması’na dokunun ve bir zaman sınırı ayarlayın; iOS’ta, aynı işlemi yapmak için konuşmanın üst kısmındaki banner’a dokunun. Sohbetlerin ekran görüntüsü aracılığıyla hala çekilebileceğini unutmayın; bunun bile Android’in Android sürümünde engellendiği unutulmamalıdır.

Chrome uygulamasını Google destekli tarayıcınıza yükleyin ve kurulum işlemi, telefonunuzu kullanarak taramanız gereken bir QR kodu sunar; ayrıca, Signal uygulaması yüklenmiş olmalıdır. Bu, telefonunuzla tarayıcınız arasındaki görüşmeleri ve kişileri birbirine bağlar ve onları senkronize tutar.

Uygulamayı Apple App Store’dan indirebilirsiniz.

Uygulamayı Google Play‘ den indirebilirsiniz.

Signal Bilgisayar uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, mesajlaşma, uygulama, Signal]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU