20 Ağustos 2017 Pazar

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Web sitelerinin bildirim isteği nasıl durdurulur ??

Web sitelerinin bildirim isteği nasıl durdurulur ??

Önceki yazımda size web sitelerinin konumunuzu sormasını nasıl engelleyeceğinizi anlattım. Ancak modern tarayıcıların web sitelerinin yapmasına izin verdiği tek rahatsız edici şey bu değil. Aslında, YouTube da dahil olmak üzere çoğu web sitesi konumunuzu istemez, ancak size bildirim izni isteyecektir.

Öte yandan, bu izin kötüye kullanılabilir. Bazı siteler, bu bildirimlerde metin reklamları görüntüleyerek size spam verebilir. Sitelerin sizi bilgilendirmelerine göstermesine hiç izin vermezseniz, bu özelliği ayarlardan kolayca kapatabilirsiniz. Bu yazıda, Chrome, Firefox ve Edge tarayıcılarındaki push bildirim pop-up’larını nasıl devre dışı bırakacağınıza bir göz atacağız.

Google Chrome

Google Chrome’da bu özelliği kapatmak çok basittir. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir:

Adres çubuğunun sağ üst köşesinde bulunan menü simgesini (3 dikey nokta ile işaretli) tıklayın ve Ayarlar’ı seçin.

Ayarlar sekmesinde, sayfanın altına gidin ve “Gelişmiş” düğmesine tıklayın.

Gizlilik ve Güvenlik” bölümünde “İçerik Ayarları” nı seçin. ”

İçerik Ayarları sekmesi açılır. İçerik Ayarları’nın altındaki “Bildirimler” bölümüne gidin ve üzerine tıklayın. Bu, bildirimler sekmesini açacaktır.

Anahtarı kapatmak için “Göndermeden önce sor (önerilir)” yazan seçeneği tıklayın. Ayrıca, push bildirimlere izin vermenizi isteyen sitelerin bir listesini ve size bildirim göndermek için izin vermiş olduğunuz sitelerin başka bir listesini görebilirsiniz.

Zaten izin vermiş olduğunuz herhangi bir web sitesine bildirim erişimini devre dışı bırakmak için, sitenin URL’sinin sağ tarafındaki üç dikey nokta tıklayın ve izni iptal etmek için “Kaldır” ı seçin.

Bu kadar. Bunu yaparak, o sitenin size bildirim göndermesini durduracaktır.

Mozilla Firefox

Google Chrome’un tersine, Firefox’un web sitelerinin push bildirimlerini göndermesini durdurmak için özel bir seçeneğine sahip değildir. Bununla birlikte, etkinleştirildiğinde Firefox’u yeniden başlatana kadar her türlü bildirimi bloke eden bir “Rahatsız Etme” seçeneği var. Bu özelliği etkinleştirmek about:preferences#content için adres çubuğuna yazın ve Giriş düğmesine tıklayın. “Beni rahatsız etmeyin” kutusunu işaretleyin ve bu, tüm bildirimleri devre dışı bırakacaktır.

Ancak, bazı web sitelerinin sizi bilgilendirmekten vazgeçmesini istemiyorsanız ayarları gizli about:config sayfadan değiştirmeniz gerekir . İşte böyle yaparsınız:

about:config Firefox’un adres çubuğuna yazıp Enter tuşuna basın. Bir uyarı görüntülenir; Devam etmek için “riski kabul ediyorum” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Bu size tamamen yabancı olan büyük bir öğe listesi açacaktır. Bunları görmezden gelip arama kutusuna “Bildirimler” yazmanız yeterlidir.

Şimdi okuduğu seçeneği arayın dom.webnotifications.enabled Varsayılan olarak değeri “True” olarak ayarlanır.

Değerini “False” olarak ayarlamak için üzerine çift tıklayın. Bu değişiklik, tüm web bildirimlerini devre dışı bırakacaktır.

Bu özelliği Yanlış olarak ayarlamak, tüm web sitelerinin size bildirim göndermesini önler. Firefox size bazı sitelere izin verme seçeneği vermez; Bu özellik tüm siteleri etkiler.

Microsoft Edge

Microsoft Edge, Windows 10 bildirimine destek sağladı ama push bildirimlerini tamamen devre dışı bırakma seçeneği sunmuyor. Yapabileceğiniz tek şey, bir site bildirimleri göstermek için izin isterse “Hayır” ı tıklayın. İyi olan Edge, tercihlerinizi hatırlayacak ve erişimi reddettiğiniz siteler için tekrar sormayacaktır. Ancak, yeni siteler hala sizi izin istekleri ile rahatsız edecek.

Birçok web yöneticisi takipçileri ve ziyaretçileri için güncellemeleri göndermenin bir yolu olarak web sitelerinde tarayıcı bildirimlerini kabul etmiştir. Maalesef, çoğu insan bu özelliği beğenmiyor; özellikle zamanlarını çoğunu İnternet’te geçiren kullanıcılar. Bu yazının hayatınızdaki sıkıntıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını umuyoruz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Web siteleri, bildirim isteği]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU