14 Ağustos 2016 Pazar

YOUTUBE ÇÖZÜMLERİ : YouTube uzmanı olmak isteyenlere 9 ipucu !

YouTube'un gizli özelliklerini öğrenin, tam bir YouTube uzmanı olun!

YouTube'ta videoları arayıp, "çal" düğmesine basmaktan fazlasını yapabileceğinizin belki farkında değilsiniz. Ancak Google mühendisleri, YouTube'a durmaksızın yeni işlevler ekliyorlar. İşte sizi YouTube uzmanı yapacak 9 ipucu.

1. TV arayüzü: YouTube'un youtube.com/tv adresinden ulaşabileceğiniz büyük ekranlara özel bir arayüzü var. Bu arayüzdeki denetimler, dokunmatik ekranlara daha uygun olduğu gibi, ek klavye kısayollarını da destekliyor. Ayarlar > TV ve telefon bağla yolunu izleyerek YouTube'u uzaktan kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

2. Klavye kısayollarını öğrenin: Space ile videoyu duraklatıp tekrar oynatabilir, Home ve End tuşlarıyla videonun başına ve sonuna atlayabilirsiniz. Rakam tuşlarıyla videonun belirli bölümlerine atlayabilir, (5 ile videonun yüzde 50'sine atlayabilirsiniz) yön tuşlarıyla hızlı ileri ve geri sarabilirsiniz.

3. Albümleri bulun: YouTube'da müzik dinliyorsanız, örneğin "Beyonce" aramasını yaptıktan sonra sağ taraftaki şarkıcı adına tıklayabilir, şarkıcıya özel sayfaya ulaşabilirsiniz.

4. Mobil cihazlarda veri tasarrufu: Mobil ağlarda video kalitesini düşürüp veri tasarrufu sağlamak için Android'de ve iOS'ta Ayarlar > Genel altında Mobil veri kullanımını kısıtla ayarını etkinleştirin.

5. Videolardan GIF yapın: YouTube, bazı videolarda Paylaş düğmesi üzerine tıkladıktan sonra GIF üzerine tıklayarak videoyu GIF animasyonu olarak paylaşmanıza izin veriyor. Ancak bu işlev ne yazık ki birçok videoda bulunmuyor.

6. Video sürekli çalsın: Çalma listelerinde bunu yapamıyorsunuz, ancak belirli bir videoyu sürekli çalmak için videoyu çalmaya başladıktan sonra üzerine sağ tıkayın ve "Loop" seçeneğine tıklayın.

7. Dahili video düzenleyicisini kullanın: YouTube videolarınızı dahili düzenleyiciyi kullanarak düzenleyebilirsiniz. Videoları bir araya getirebilir, üzerine müzik ekleyebilir, geçiş efektleri ve çok daha fazlasından faydalanabilirsiniz.

8. Sonra izleyin: Uzun süredir sunulan bir işlev olsa da, çoğu kullanıcı YouTube'daki bu özelliği bilmiyor. Herhangi bir videoyu izlerken Ekle düğmesine tıklayın ve Daha Sonra İzle'ye tıklayın. Böylece video, daha sonra izlemeniz için ayrı bir çalma listesine eklenecek. Bu listeye YouTube'un ana menüsünden ulaşabilirsiniz.

9. 360 derecelik videolarla VR deneyimi: 360 derecelik videolar, sanal gerçeklik için ilk adım niteliğindeler. Etrafa bakabildiğiniz, ancak kımıldayamadığınız veya herhangi bir nesneyle etkileşimde bulunamadığınız bu videolar, YouTube'da her geçen gün artıyor. Üstelik izlemek için VR başlığına ihtiyacınız yok.

360 yazarak 360 derecelik içeriklere ulaşabileceğiniz gibi, YouTube'un resmi 360 derece kanalına da göz atabilirsiniz.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags YOUTUBE ÇÖZÜMLERİ, YouTube, uzman]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU