9 Haziran 2015 Salı

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android'de En İyi Alternatif Klavye Uygulamaları

 

Her şeye rağmen telefonumuzla gelen varsayılan sanal klavye, bazen bizi memnun etmeyebiliyor.

Örneğin otomatik tamamlamayı beğenmiyorsanız veya klavyenizin, sayıları ayrı olarak göstermesini istiyorsanız, alternatif klavyelere yönelmeniz mümkün. Play Store, farklı alanlarda avantaj ve dezavantajlara sahip alternatif klavyeyle dolup taşıyor.

Seçeneklerin çok olması harika, ancak sanal klavye seçenekleri her geçen gün artıyor ve aralarından seçim yapmak zaman alıcı bir iş haline geliyor. Acaba hangisi size daha uygun? Bu sorunun cevabını daha kolay bulabilmeniz için Android klavyelerini araştırdım. İşte seçtiğim en iyi alternatif klavyeler.

1- Google Keyboard (ücretsiz)



İsmi sizi yanıltmasın, Google'ın klavyesinin piyasadaki diğer üçüncü parti klavyelerden kalır hiçbir yanı yok. Material Design tasarımı sayesinde Android Lollipop'la eş bir görünüm deneyimi sunan klavye, çizerek yazma, yazdıkça öğrenen otomatik düzeltme, "kelime kısayolları" ayarlayabilme, sesten metne dönüştürme gibi özelliklere sahip. Klavyenin uluslararası klavyelere özel tuş düzenleri de bulunuyor.

2- Fleksy (ücretsiz, uygulama içi satın almalar var)



Fleksy'nin minimalist stili, sanatsal temaları ve zengin işlevleri, onu en iyi klavyelerden biri yapıyor. Ücretsiz deneme sürümü olarak açılan uygulamayı Google hesabınızla eşitlediğinizde tamamen ücretsiz hale getirebiliyorsunuz. Fleksy'nin eşsiz özellikleri arasında klavyeyi görünmez yapabilme, yazma tercihlerinize göre kendini ayarlayan tuşlar var.

3- MessagEase (ücretsiz)



MessagEase'in alıştığınız geleneksel QWERTY klavyelerden biri olmadığını baştan söyleyelim. Bu klavye, akıllı telefon öncesinin klavyelerini modern hale getirmeyi amaçlıyor. Normal klavyeye alışanları başta şok edecek olsa da MessagEase'in tuş düzeni, şaşırtıcı bir biçimde iyi işliyor. Uygulamanın Play Store'daki açıklamasına inanacak olursanız, MessagEase ile rekor sahibi Swype'tan çok daha hızlı yazmanız mümkün.

4- Swype (0,99 dolar)



"Gezegenin en isabetli klavyesi" olma iddiasını taşıyan Swype, birçok Android'li cihazda ön-yüklü olarak geliyor. 250 milyon gibi geniş bir kullanıcı kitlesine sahip Swype, "metin mesajını en hızlı yazma" konusunda Guinness Dünya Rekoru'na sahip.

5- Minuum (30 gün ücretsiz, 3,20 dolar)



Mini boyutlu BlackBerry klavyelerine özlem duyan kullanıcılar hala var. Bu klavyelere yaklaşmayı başaran Minuum ise, tüm klavyeyi ekranın altında gösterilen bir satıra sığdırıyor. Böylece yazdıklarınızı görmek için geniş bir alan, size kalıyor. Minuum, metin tahminine dayandığından çizerek yazanları memnun etmeyebilir. Ancak uygulama hızla geliştirildiğinden, bu yöntemin yakın gelecekte eklenmesini bekleyebilirsiniz.

6- SwiftKey (ücretsiz)



2010 yazında çıkan SwiftKey, uzun süredir varlığını koruyan Android klavyeleri arasında. Uzun süredir varsayılan klavyeden daha iyi olduğunu rahatça söyleyebileceğim SwiftKey, artık eskisi kadar farklı görünmüyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android, Alternatif Klavye Uygulamaları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU