20 Haziran 2015 Cumartesi

BİLİŞİM YAZILARI : İnternet Hızını 20 Kat Arttıracak Yeni Bir Tarayıcı Geliyor



Google, Apple, Microsoft ve Mozilla, mevcut internet hızını 20 kat arttıracak dünyanın en hızlı internet tarayıcısını birlikte geliştirme kararı aldı.

Şu anda kullanılan Chrome, Safari, Edge ve Firefox tarayıcıları JavaScript
'i kullanıyor. JavaScript çok güçlü bir dile sahip olsa da kullanıcıların istediği mükemmel hıza erişilmesini sağlayamıyor. Bytecode isminde yeni bir temel oluşturacak olan Google, Apple, Microsoft ve Mozilla, şu anda JavaScript kullanan tüm tarayıcılardan çok daha üst seviyede bir yeniliğe imza atacak.

Bu dört büyük şirketin en iyi geliştiricileri bir araya gelerek WebAssembly
'le birlikte farklı bir Bytecode geliştirerek internet hızının günümüze oranla 20 kat daha hızlı olması için çalışacaklar. Taşınabilir kod olarak bilinen Bytecode, bir yorumlayıcı tarafından çalıştırılmasının yanı sıra makine diline de derlenebiliyor. Yazılım tarafından desteklenen komutlar, alışılmış donanım komutlarına benzemezler. Bu dört büyük şirketin oluşturacağı Bytecode, üzerinde yapılacak geliştirmeler sayesinde standart web uygulamalarını çok daha hızlı bir şekilde çalıştıracak.



WebAssembly şu an yapım aşamasında olduğu için geliştiriciler şimdilik wasm
'yi Mozilla'nın yayın desteğe sahip asm.js'sine dönüştüren bir script sunmayı amaçlıyorlar. Şimdilik çıkış süresi belli olmayan projenin en kısa sürede sonuçlandırılması hedefleniyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, İnternet Hızı, Tarayıcı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU