27 Haziran 2015 Cumartesi

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : Facebook yazı paylaşımında resim gözükmeme sorunu

Genellikle ücretsiz temalar kullanan ve resimleri özel alanla ekleyen arkadaşların yaşadı en büyük sıkıntılardan birisi "Facebook yazı paylaşımında resim gözükmeme sorunu"dur. Bu yazıda kısaca sizlere bu konudan bahsetmek istedik. Eğer sitenize eklediğiniz içerikler Facebook'ta paylaştığınız zaman yazı ile alakadar resim gözükmüyorsa bu yazı sayesinde artık bu sıkıntılardan kurtulacaksınız. Öncelikle kod olarak herhangi bir ekleme düzenlemeden ziyade basit bir eklenti ile yazılarınızı Facebook'a gönderdikten sonra o yazıların yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook yazı paylaşımında resim gözükmeme sorunu çözümü için kullanacağımız eklenti ufak ve basit bir eklenti olan Facebook Open Graph **** eklentisidir. Bu eklenti sitemizde resim değerlerini otomatik olarak Facebook uyumlu hale getiriyor. Kısacası Facebook'un içeriklerde bulunan resimleri tanıması için bir **** etiketi oluşturuyor.



Eklentiyi indirip aktive ettikten sonra "Facebook open graph" ayarlarına girerek ayarlamanız gereken 3 kısım mevcut. Bunlardan ilki App ID yani Facebook uygulama ID'nizdir. Facebook App ID almak için eklentinin ayarlar sayfasında altta bulunan Create Facebook Application kısmını takip etmeniz yeterli olacaktır.

App ID ayarladıktan sonra Admin ID yani sayfanın sahibinin Facebook ID'sini eklemeniz gerek bunun içinde https://developers.facebook.com/tools/explorer bu adrese tıklamanız yeterli. Karşınıza gelecek sayfada en üstte Facebook ID değeriniz yazar.

Eklentide ayarlanması gereken son alan Image URL yani resim eklenmemiş yazılarda otomatik olarak çıkacak resmin adresi.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ, Facebook, yazı paylaşımı, resim gözükmeme sorunu]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU