21 Haziran 2015 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : 4G Nedir ? 4G Hakkında Her Şey



Telefon kullanıcıları son dönemde 4G ifadesini çok duymaya başladı. 4G nedir? 4G ne işe yarar? 4G neler getiriyor? Bu ve bunlar gibi 4G hakkındaki soruların cevapları haberimizde.

Türkiye'de 4G ihalesi ertelenmişti
Son dönemlerde 4G ihalesinin erteleneceğini ve seçim sonrasına kalacağını, Duyurmuştuk

İhale ertelendi ve şimdi tekrardan durumu ne olacak kesin olarak belli değil. Yani 4G bizim için hem yakın, hem de uzak.

Peki, uzun zamandır duyduğumuz ve hakkında pek çok haber yaptığımız 4G nedir? 4G ne işe yarıyor? 4G neler getiriyor? Neden 4G'ye geçmeliyiz? gibi 4G hakkında pek çok soru akıllarda dolaşıyor.

Bu haberimizde 4G hakkındaki pek çok soruyu cevaplayacak. Akıllarda 4G nedir? 4G ne işe yarıyor? 4G neler getiriyor? Neden 4G'ye geçmeliyiz? başta olmak üzere, 4G hakkında hiç soru işareti bırakmamaya çalışacağız. İşte tüm detayları ile 4G.

4G nedir? 4G hakkında her şey!
4. nesil kablosuz iletişim teknolojsi olarak tanımladığımız 4G, bir önceki nesil kablosuz bağlantı teknolojisi olan 3G'ye kıyasla daha fazla hız ve daha iyi kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

4G ne işe yarıyor? 4G neler getiriyor?
4G, desteklenen akıllı telefonlar ile daha hızlı internete bağlanabilmeyi, YouTube ve Periscope ile daha kesintisiz ve yüksek görüntü kalitesinde yayınlar yapabilme imkanını sunacak. Ayrıca daha yüksek ses kalitesine sahip aramalar yapabileceğimiz 4G, çok iyi bir kullanıcı deneyimi hedefliyor.

4G geldikten sonra 3G ne olacak?
4G bir anda her yerde kullanıllmayacak. 3G'den 4G'ye geçiş sürecinde 4G olmayan yerlerde 3G kullanılacak, hatta 4G kullanımına elverişli olmayan bölgelerde 3G kullanımı hiçbir değişiklik olmadan devam edecek.

4G ne kadar hız sunuyor?
Halihazırda kullanmaya devam ettiğimiz 3G, saniyede yaklaşık 28 Mbps hız sunuyor. Bu hız 4G ile yaklaşık olarak 4 kat artarak saniyede 100 Mbps seviyesine ulaşıyor. Halen testleri ve geliştirmesi devam eden 5G'nin ise saniyede 1000 Mbps hıza ulaşması bekleniyor.

2016 yılında yavaş yavaş kullanmaya başlayacağımız 4G ile artık daha kaliteli aramalar, görüntülü görüşmeler, YouTube ve Periscope canlı yayınları yapabileceğiz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, 4G]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU