10 Mayıs 2015 Pazar

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android'de Periscope Nasıl İzlenir ?



Twitter'ın mobil canlı yayın uygulaması Periscope şu anlık sadece iOS cihazlar için kullanılabiliyor. Peki Android cihazlardan Periscope nasıl izlenir?

Canlı yayın uygulamaları son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle 1 haftada 1 milyon indirilmeye ulaşan Periscope, kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazandı. Akıllı telefonları aracılığıyla canlı yayın yapmasını sağlayan Periscope, ülkemizde de Cem Yılmaz, Demet Akalın, Bedük gibi ünlülerin de kullanmaya başlamasıyla yaygınlaşmaya başladı. uygulama oldukça kullanışlı ve basit bir arayüze sahip.

Şu an sadece iOS platformunda bulunan uygulama, Android kullanıcıları için web sitesinde 'Android uygulamamız yakında gelecek. Şimdilik masaüstü tarayıcısından izleyebilirsiniz' yazıyor. Periscope kurucularından Kayvon Beykpour'da 'Merak etmeyin, Android platformu üzerinde çalışıyoruz ve bitmesine çok az kaldı. Şu anda test amaçlı beta sürümünü kullanıyoruz' açıklamasında bulundu.

Android için resmi bir uygulaması bulunmayan Periscope'u izlemek için ya WEB tarayıcılarını ya da Android için üçüncü parti yazılım geliştiricilerinin hazırladığı uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Fakat bu uygulamaları kullanırken ya da WEB tarayıcılarınızdan canlı yayını açtığınızda sadece izleyebiliyorsunuz. Yani canlı yayını yapan kişiye soru soramıyor ve canlı yayını beğenemiyorsunuz.

Peki nedir bu uygulamalar?


Bunlardan birincisi bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Player for Periscope uygulaması. Uygulamada canlı yayın yapan kullanıcıları ülkelerine göre ayırabiliyor ve o ülkede canlı yayın yapan kullanıcıları ana sayfada görebiliyorsunuz. Aynı zamanda arama kutucuğu sayesinde aradığınız kullanıcının ne zaman canlı yayın yaptığını ve canlı yayın başlığını görüntüleyebiliyorsunuz.

İkinci uygulama ise yine bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Live Perisco uygulaması. Bu uygulamada da ana sayfada canlı yayın yapan kişileri Global, TR ve EN başlığı altında ayırabiliyorsunuz. Aynı şekilde arama kutucuğundan o an canlı yayın yapan kişilerin kullanıcı adını yazarak canlı yayını izleyebiliyorsunuz. Live Perisco uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android, Periscope]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU