15 Mayıs 2015 Cuma

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : Facebook Profil Fotoğraflarınızı Koruma Rehberi



Facebook kullanırken siz farkında olmadan birçok kişiniz bilgilerinize erişebiliyor. Peki ya istemediğiniz kişilerin istemediğiniz yerlere erişmesini nasıl engelleyebilirsiniz. Bugün ilk olarak sizlere profil fotoğrafınızı nasıl koruyabileceğinizi anlatacağız.


Biraz uzunca süredir Facebook'ta her bilgilerinize bazı erişebilirlik sınırları ekleyebiliyorsunuz fakat bu durumda hala birçok kişi haberdar değil.

Her paylaşımınızın (eskiler de dahil olmak üzere) ve her bilginizin kimlerin görebileceğini seçebiliyorken aynı zamanda fotoğraflarınızı da sadece kimlerin görebileceğini seçebiliyorsunuz.

Hepsini bir arada yazmaya kalksak çok uzun olacağı için sizlere adım adım Facebook'ta güvenlik ve gizlilik adımlarından bahsedeceğiz. Bu bilgilere de ilk olarak profil fotoğrafımızdan başlayalım.



Profil Fotoğrafınızı Yeniden Yükleyin, Ya Da Değiştirin


İlk adım olarak profil fotoğrafınızı değiştirmenizi öneriyorum. Tabii bu değiştirme de illa farklı bir fotoğraf yüklemenize gerek yok. Aynı fotoğrafınızı da tekrar yükleyebilirsiniz. Neden mi?



Facebook, kısa bir süre önce fotoğraf kesme işlemini değiştirdi. Daha önce yüklediğiniz fotoğrafın sadece profilinizdeki kare görünümü için kesebilirken bu kare fotoğrafa tıkladığınızda yüklenilen fotoğrafın tamamı görünüyordu.

Fakat şimdiki yeni kesme aracında fotoğrafınızın hem o kare kutuya denk gelecek kısmı hem de fotoğrafa tıklandığında açılacak olan büyük halinin de nasıl olması gerektiğini seçebiliyorsunuz. Bu işlem çok da önemli olmasa da bazılarımız için önemli olabilir.

Küçük Resim Kullanın

Eğer profil fotoğrafınızı kimsenin detaylı olarak incelemesini istemiyorsanız eğer fotoğrafınızı Paint'te veya tonlarca fotoğraf düzenleme uygulamasından herhangi birinde 180 x 180 piksel çözünürlüğünde keserek yükleyebilirsiniz. Böylece profilinizdeki kare resim kadar bir profil resminiz olacak ve bu fotoğrafa tıklandığı zaman dahi fotoğraf aynı küçüklükte görünecek.



Ayrıca Facebook üzerinde de fotoğrafın küçük hali olacağı için fotoğrafınız internet ortamında da küçük olarak gözükecek ve herhangi istenilmeyen bir sitede veya herhangi bir yerde kullanım sorunu ile karşı karşıya kalmayacaksınız.

Profil Fotoğrafınızın Gizlilik Ayarını "Sadece Ben" Yapın

"Ya ben bunların hiçbiri ile uğraşmak istemiyorum" diyorsanız en kesin çözümü ise fotoğrafın kimse tarafından görülememesini sağlamak.



Bu iş ise gerçekten oldukça kolay. Yapmanız gereken şey profil fotoğrafınıza tıklayarak büyük hali göründüğü zaman "Düzenle" butonuna tıklayarak "Düzenlemeyi Bitir" butonunun yanındaki dünya işaretine ya da iki insan işaretine tıklayın.

Açılan menüde "Diğer Seçenekler" kısmına tıklayarak kilit ikonuna sahip "Sadece Ben" seçeneğini seçerek profil fotoğrafınıza sizden başka kimsenin ulaşamamasını sağlayabilirsiniz. Yani sizin dışınızdaki herkes fotoğrafınızın sadece kare halini görebilecek. (Kesin çözüm, yayalım)



Bu adımlardan istediğinizi (bana kalırsa son ikisi gayet mantıklı) uygulayarak profil fotoğrafınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.

SAVAŞ KIRÇOVALI

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ, Facebook, Profil Fotoğrafları, Koruma Rehberi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU