19 Mayıs 2015 Salı

BİLGİSAYARINIZI KORUYUN : Bu Virüse Dikkat - Cryptolocker Virüsü /// NASIL BULAŞIR ??? NASIL TEMİZLENİR ???

Cryptolocker virüsü nedir Nasıl bulaşır?

Son zamanlarda internet ortamında TTNet Fatura bilgilendirme adı altında özellikle ttnet kullanıcılarına gönderilen maillerde yer alan bir dosya bilgisayarınızdaki tüm dosyaları şifreliyor. Cryptolocker Virüsü adı verilen bu virüs bulaştığı andan itibaren bilgisayarınızda veya o an bilgisayarınıza bağlı bütün taşınabilir cihazlardaki ne kadar dosya varsa resim müzik klasör vb bütün dosyalarınıza kırılması güç şifreler koyarak kullanım dışı bırakıyor. Dosyalarınızı tekrar kullanmaya başlamak için de maalesef kilit açma ücreti talep ediliyor.



Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere kullanıcılara sanki ttnet den geliyormuş gibi uydurma bir fatura gönderiliyor. Fatura tutarı kullanıcının dikkatini çekiyor ve indir butonuna basıyor. Dosya indirme işlemi başladığında Cryptolocker Virüsü etkin hale geliyor ve bilgisayarınızda ne kadar dosya var ise hepsini şifreliyor. İşte tam bu şifreleme işleminden sonra dosyalarınızı açmak istediğinizde aşağıdaki resim karşınıza geliyor




Bu mesajı aldıktan sonra yapabileceğiniz bir şey yoktur. Eğer bilgisayar kullanımı ve internet konusunda araştırmacı ve etkin biri iseniz bu virüsün şifrelediği dosyaları kısa sürede açabilir ve dosyaları tekrar kullanılır hale getirebilir siniz. Bilgisayar virüsleri çoğu insan tarafından veba gibi görülse de temizlendikten sonra sizin çalışmalarınıza veya dosyalarınıza herhangi bir zararı olamayacaktır. Önemli olan nasıl hasta olmadan önlemini almak ise bilgisayar kullanımında da virüs girmeden önce antivirüs programınızın yüklü olması gerekir.

TTNET
adını kullanarak kullanıcılara virüslü dosyalar gönderen hackerlere karşı TTNet firması bir açıklama maili ile kullanıcılarını uyardı. Bu virüsten tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel işletmeler, ve bireysel kullanıcılar da etkilendi. Bilgisayar tamircileri ve internet cafe sahipleri için gün ışığı olan bu süreç bir format atma ücretinin en az 20 tl olduğunu varsayarsak milyonlarca lira zarara uğranmasını sağladı.

Siz de bu virüse mağruz kaldıysanız google da birkaç arama yaparak bu işin çözümünü sağlayabilir siniz . Ben virüsle henüz tanışmadım. Tanışmak da istemiyorum doğrusu :) fakat meraktan yaptığım araştırmalarda bu virüsün şifrelediği dosyaların açılmasının çok da imkansız olmadığını gördüm. https://www.google.com.tr/webhp?sour...3%BC+temizleme bağlantısına tıklayarak Cryptolocker Virüsünün bilgisayarınızdan nasıl temizleneceğini öğrenmeye başlayabilir siniz.

Her zaman antivirüs programı kullanmanızı tavsiye ederim

Alıntıdır.

BU VİRÜSTEN KURTULMAK İÇİN GEREKLİ ÇÖZÜM TARİFİ EK'TEDİR.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLGİSAYAR, Virüs, Cryptolocker Virüsü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU