31 Mayıs 2015 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : Ziyaret Süresini Arttırın, Sıralamalarda Yükselin !

 

Ziyaret Süresini Arttırın, Sıralamalarda Yükselin!


Aslında sıralamalarda yükselmek için lazım olan en önemli şeylerden ikincisi budur.

Sıralamalara etki eden en önemli faktörlerden birincisi backlink ikincisi ziyaret süresidir.

Madem çok merak ettiniz üçüncüsünü de söyleyelim; sayfaya daha sonra tekrar giren ziyaretçilerdir(returning visitor).

Bu faktörlerden birincisi (backlink) ve ikincisi (ziyaret süresi) tamamen birbirini doğrular.

Eğer bir sayfadan backlink alır, ziyaretçi sağlar ve ziyaret süresini verimli tutarsanız bu backlink başarılı olacaktır.

Çünkü bu, o backlinkin siteniz ile alakalı olduğunu gösterir.Aksi takdirde linke tıklayıp gereğinden erken çıkan ziyaretçi alaka seviyesini düşürecektir. Bu da olumsuz sonuçlar (spam) doğurabilir.

Evet, backlink Google 'nin yapı taşı olarak tasarlandı ve birçok şey değişmesine rağmen Google 'nin ve birçok arama motorunun ana mantığı hala backlinktir.

Sıralama sistemi hala ve sanırım sonsuza kadar referans sistemi üzerinden işleyecektir.

Kafanıza bazı sorular takılabilir. Örneğin "namaz vakitleri" yada "yayın akışı" içeriğine sahip sitelerde ziyaret süresi en fazla ne kadar uzatılabilir ki?


Bu sitelere en fazla 5-10 saniye gibi kısa zamanlarda göz atar ve çıkarız.

Dolayısıyla, aslında bu süre bu sektördeki sitelerde belki yeterlidir.

Fakat tabii ki konumuzda da söylediğimiz gibi bu süreleri maksimum verim sağlayacak şekilde arttırmalıyız.

Aksi halde yüksek rekabetli aramalarda rakiplerimizi geçmemiz için başka bir manipüle yolu olmamaktadır.

Çünkü bu rakipler sıralamalarda ilk sıralarda iseler ziyaretçiyi gerektiği kadar sitede tutmuşlar ve neredeyse her aramada ziyaretçiler tekrar bu sayfalara uğrayacaklardır.

DDoS ve benzeri saldırılarda bu nedenle yapılmaktadır. Ziyaretçiler siteye giremez yada çok geç giriş yaparlarsa başka alternatifler, yani daha alt sıralardaki siteleri ziyaret ederler.

Bu şekilde hem bu sitelere ziyaret süreleri kısa olur hem de itibar kaybeder ve ziyaretçilerini rakiplerine kaptırırlar. Hatta muhtemelen ziyaretçi bir sonraki ziyaretini o site üzerinden bile yapmak istemez.

Sakın yanlış anlaşılmasın, biz tabii ki DDoS saldırısı falan yapmayacağız Tamamen etik yöntemler kullanarak ziyaret sürelerini manipüle edeceğiz.


Ziyaret sürelerini arttırmanın başlıca yöntemleri şu şekildedir.

1- Siteniz hiçbir şekilde geç açılmamalıdır.
2- Reklamlar ile ziyaretçinizi boğmamalısınız. Kimse koskoca sidebar, sitenin tam ortasında pat diye açılan ve zar zor kapanan pop-up reklamları sevmez.
3-Tasarım kullanışlı olmalıdır.Ziyaretçiyi site içerisinde dolaştırmak için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.Benzer yazılar, ilginizi çekebilecek içerikler gibi eklentiler kullanmalısınız.

Bu ilk üçü genelde hepimizin bildiği ve yapması gerekilen şeylerdir ve arttırılabilir.

Bunların dışında özellikle indirme sitelerinde geri sayım sayaçları görmüşsünüzdür gerektiği gibi kullanırsanız bu da bir manipüle yöntemidir.

Ziyaretçilerinizin birbirleri ile etkileşime geçmesi için sohbet kanalları yada forum sayfaları oluşturabilirsiniz. Bu tarz bir çalışma yapılabilir.

İçeriğiniz ile alakalı uygulama yada eklentiler yazdırabilirsiniz.Diyelim ki doğayı koruma ile ilgili bir siteniz var ve ufak bir oyun hazırladınız.

Oyunun amacıda av yasağının önemini vurgulamak için oyunda hayvan yerine avcıları avlayabilirsiniz
Hepimiz bir oyunda ne kadar fazla zaman harcadığımızı biliyoruz değil mi?

Çok bilindik şeyleri tekrar anlatmaya gerek yok. Bu konunun amacı ziyaret süresinin önemini vurgulamak ve bu konuda kendinize bir yol haritası belirlemeniz için hatırlatıcı niteliktedir.

Unutmayın, ziyaret süreleri ne kadar fazla olursa backlinkler o kadar yararlı, geri dönüşüm o kadar fazla olur. Bu da akabinde istediğiniz sıralamaya yükselmeniz demektir. Sizde kendi sitenizin içeriği doğrusunda farklı manipule yöntemlerine başvurabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU