21 Mayıs 2015 Perşembe

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android kullanıcıları için önemli 5 tavsiye

Android göründüğünden çok daha geniş ve derin bir platform, bunda hepimiz hemfikiriz. Bunu telefonumuzun ayarlarında bile görebiliyoruz. Peki bu kadar seçeneğin olduğu bir ortamda basit ve hepimizin bilmesi gereken şeyleri gözden kaçırıyor olabilir miyiz? Cihazın performansını ya da pil ömrünü etkileyecek birçok küçük değişiklik yapmak mümkün. İşte özellikle yeni başlayanlar ya da telefonunu çok fazla kurcalamayanlar için faydalı olabilecek Android tavsiyeleri…



Yakın alan iletişimini kapatın

Android telefonların eşleme özelliği birçok zaman çok kullanışlı olabiliyor. Yine de eğer Google Wallet sahibi değilseniz bu özellik sık kullandığımız Android özellikleri arasında yer almıyor. Bu yüzden eğer pil tasarrufu yapmak istiyorsanız, siz de bunu kapatabilirsiniz. Bunun için Ayarlara gidin ve NFC kutusundaki işareti kaldırın. Kullanacağınız zaman tekrar buradan girip açabilirsiniz.

Gelişmiş Wi-Fi ayarlarını kullanın

Cihazınızdaki kablosuz ağ bağlantıları seçeneklerini incelemediyseniz, bir göz atmanızda fayda var. Kablosuz bağlantı kalitenizi arttırmak ya da bu bağlantıyı gerçekleştirirken pil ömrünüzü uzatmak sizin elinizde. Ayrıca telefonunuzu da bir internet sağlayıcı olarak kullanmanız ve internetinizi diğer cihazlar ile paylaşmanız mümkün. Bunun için Ayarlar bölümünden Gelişmiş Wi-Fi ayarlarına girin ve burada kendinize en uygun ayarları yapın.



Ne kadar veri tüketimi gerçekleştirdiğinizi merak mı ediyorsunuz? Bunu takip etmek çok kolay. Ayarlar bölümünden Veri Kullanımı bölümüne girdiğiniz zaman burada hangi uygulamanın ne kadar veri kullandığını göreceksiniz. Benzer şekilde Ayarlar üzerinden Cihaz hakkında seçeneğine girerek telefonunuz ile ilgili birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ayarlar bölümünden yine hangi uygulamanın pilinizden ne kadar enerji ***ürdüğünü de öğrenebilirsiniz. Eğer listenin en tepesinde Google Play yoksa bu iyiye işarettir.



Yer bildirimini kapatın

Pil ömründen bahsetmişken, yer bildiriminin pilinizi ne kadar tükettiğinden haberiniz vardır umarım. Eğer Google Now gibi yer bildirimi tabanlı uygulamalar kullanmıyorsanız ya da Cover gibi ekran kilitlerine sahip değilseniz bu özelliği kapatmanız piliniz için çok faydalı olacaktır. Çevrimdışı haritalar bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır, ayrıca GPS içinde bu özelliği istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.



Telefonunuza şifre koyun

Şimdilik iris taraması gelmediğine ve parmak izi tarayıcılar da çok yaygınlaşmadığına göre Android cihazınıza fazladan biraz güvenlik önlemi eklemenin bir zararı olmaz. Bunun için telefonunuza SIM kilidi ya da bir şifre kurabilirsiniz. Hem özel bilgileriniz daha güvende olur hem de sizin de içiniz daha rahat eder. Bunun için yapmanız gereken Ayarlar bölümünden Güvenlik Ayarları'na girin. Burada istediğiniz kilidi ya da şifreyi cihazınıza uygulayabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android kullanıcıları, tavsiye]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU