22 Mayıs 2015 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Şifreli Bilgisayara Girmek

 

Şifreli Bilgisayara Girmek

 

Arkadaşlar şifreli bir bilgisayar düşünün. Siz şifreyi bilmiyorsunuz ama PCye girmeniz gerek, babanız, abinbiz, ablanız vs. PCye şifre koymuş ? Konumuzda bu şifreyi aşıp PCye şifre girmeden girmeyi gösterecegim.

+ Öncelikle daha önceden bu pcye girmiş olmamız lazım. Şifresiz giriş için PCde ufak bir degişiklik yapmak gerekiyor. Bi yolunu bulup şifreyi bilen birinden PCyi açtırın.

+ Olayın mantıgı şudur ; oturum açma ekranında bazı programlar çalıştırılabiliyor. Örnegin, yapışkan tuşlar. Biz sistemde yapışkan tuşlar uygulamasının adını degiştirip yerine aynı adla CMD (komut istemcisi) nin bir kopyasını koydugumuzda oturum açma ekranında yapışkan tuşları çalıştırdıgımızda CMD açılacak ve buradan girecegimiz basit bir kodla PCyi şifresiz açacagız.

+ Bunu yapmak için, REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\sethc.exe" /v Debugger /t REG_SZ /d "C:\windows\system32\cmd.exe" Girdisini çalıştırıp regedite eklememiz yeterli.


+ Artık oturum açma ekranında (şifrenin soruldugu yer) Shift tuşuna 5 kere bastıgınızda komut satırı açılacak. buradan istediginiz komutu pcye verebileceksiniz.

+ Komut satırından start explorer.exe komutu verip masaüstünü açabilirsiniz

 

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Şifreli Bilgisayar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU