6 Mayıs 2015 Çarşamba

PROGRAM TAVSİYESİ /// Google kimlik avı önlemi : Password Alert eklentisi


İnternet sitelerin dolaşırken ve o günde biraz dalgınsanız şifrenizi başkalarına kaptırabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir yerde sahte bir giriş bilgisi sayfası açılır ve sizde buna giriş yaparak şifre bilgilerinizi kaptırabilirsiniz. Google bu sahtekarlıklar için son olarak paylaştığı bir eklenti sayesinde belirli bir engel koyacak. İnternet ortamını kötü bir niyet ile kullanan kişiler veya internet korsanları şifrenizi ele geçirmek için birçok yönteme başvurabilirler. Çoğunuzun bildiği veya yeni öğreneceği yöntem var oda Pishing, yani sahte bir giriş ekranı.

Örnek mail'inize gelen bir iletiye bakmak için fotoğraf'a basınca yeni bir giriş sayfası açılır ve tekrar mail adresi ve şifre bilgileriniz istenir giriş yaptığınız an bilgiler karşı taraftaki kişiye ulaşır. Yani linke tıklayınca da hesabınıza girdiğiniz sayfanın aynısı çıkar fakat bu sayfa sahte. Siz eğer sayfaya şifrenizi girerseniz, kullanıcı adınız ve şifreniz başkaları tarafından ele geçirilir. Google yeni eklentisi Şifre Uyarısı isimli bu eklenti sayenizde tuzağa düşmenizi engelleyecek diyebiliriz. Eklentiyi Google Chrome kullanıcıları kurabilecek ve sahte bir giriş ekranı linkine basarsanız size bir uyarı gelecek. Yani açılan sayfa sahte veya bir iş olduğunu anlayabileceksiniz. Kimlik avı saldırısında bir site veya e-posta iletisi kullanılarak kullanıcıların bilgilerinin ve şifrelerinin kötü niyetli kişilerin ellerine geçmesi mümkün oluyor. Kötü niyetli kişilerce ele geçirilen bu bilgiler kimlik hırsızlığı veya kullanıcıların banka hesaplarının boşaltılması gibi kötü amaçlar için kullanılabiliyor.

Google, Password Alert eklentisinin kullanıcının Google dışındaki herhangi bir sitede şifrelerini girdiği her seferde kullanıcıyı bilgilendiriyor. Bu, ilk başta rahatsız edici gibi görünebilir, ancak her şey kullanıcının yararına yapılıyor. Amaç insanların her sitede aynı şifreyi kullanıyor olmalarının farkına varmalarını sağlamak, farklı şifreler belirlemelerine ön ayak olmak. Yani tamamen kullanıcıların yararına olabilecek bir yazılım diyebiliriz.

 

YÜKLEME LİNKİ : https://chrome.google.com/webstore/detail/password-alert/noondiphcddnnabmjcihcjfbhfklnnep

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Google, kimlik avı, önlem, Password Alert eklentisi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU