31 Mayıs 2015 Pazar

DEEP WEB DOSYASI : Silk Road'a Ömür Boyu Hapis

Uyuşturucu satışı, kaçak silah ticareti ve akla gelebilecek her tür illegal işlemin yapılabildiği web portalı Silk Road'un kurucusu ömür boyu hapis cezası aldı.



İnternet aleminin en karanlık köşelerinden biri olan Silk Road en nihayetinde çok büyük bir ceza ile karşılaştı. Kara para aklama, silah ticareti, uyuşturucu satımı ve akla gelebilecek her türlü yasa dışı işin yapılabildiği deep web mecrasının kurucusu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Silk Road kurucusu, 31 yaşındaki Ross Ulbricht, uzun süredir dava ile uğraşmaktaydı ve cezasının bu derece büyük olmaması için büyük çaba sarf etti. Bu süreçte bazı legal birimlerin dahi işin içine karıştığı ve rüşvet aldığı da ortaya çıkarken, ABD'li yargıç Katherine Forrest, 100 saatten fazla bir süre boyunca ceza için vakit harcadığını, adil olmak için çabaladığını ve böylesi karanlık bir portal için uygun cezayı verdiklerini dile getirdi. Kararın çok ama çok z
or şekilde jüri ile verildiğini de söyleyen yargıç adaletin yerini bulmuş olduğunu tekrarladı.



İyi halden çıkış yok!

Mevcut yasalar altındaki en ağır ceza olan ömür boyu hapis ile birlikte, Ross Ulbricht af hakkı olmadan en az 20 yılını hapishanede geçirecek.

Toplum için gerçekten bir yıkım kaynağı olarak nitelenen Silk Road üzerinden milyonlarca dolar kazanıldığının altı çizilirken, Bitcoin sayesinde yasa dışı belge paylaşımı dahi yapıldığı hatırlatıldı.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags DEEP WEB DOSYASI, Silk Road, Ömür Boyu Hapis]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU