14 Temmuz 2017 Cuma

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : Windows 10′ da SMBv1’i Devre Dışı Bırakma

Windows 10′ da SMBv1'i Devre Dışı Bırakma

SMBv1 (Sunucu İleti Bloğu sürüm 1), Windows'ta varsayılan olarak etkinleştirilmiş olan en eski iletişim kurallarından biridir . Eski ve güvensiz bir protokol olan WannaCry ransomware ve Petya silecek gibi son felaketler bunu hızla yaymak ve binlerce sistemi dünya çapında bulaştırmak için kullandı. Dünya zaten daha güvenli bir SMB sürüm 3'e taşındığından, eski protokolü devre dışı bırakabilir ve sisteminizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Aslında, Microsoft , kullanıcıları ve kuruluşları birkaç yıldır SMBv1'yi devre dışı bırakmalarını öneriyor.

Windows'da SMBv1'i nasıl devre dışı bırakacağınız aşağıda açıklanmıştır. Windows'da SMBv1'i devre dışı bırakmanın üç yöntemi vardır . İlk yöntem Windows özelliklerini kullanıyor , ikinci yöntem PowerShell kullanıyor ve üçüncü yöntem Windows Kayıt Defteri'ni kullanıyor. Bu yazıda üç yöntemden bahsedeceğim.

SMBv1'i Windows Özellikleri yoluyla devre dışı bırak

SMBv1'i Windows Özellikleri'ni kullanarak kolayca kapatabilirsiniz. Başlatmak için Başlat menüsünden "Denetim Masası" arayın ve açın. Denetim Masası penceresinde "Programlar ve Özellikler" seçeneğini bulup seçin.

Bu pencerede, soldaki panelde görünen " Windows Özelliklerini Aç veya Kapat" bağlantısına tıklayın .

Yukarıdaki işlem Windows Özellikleri penceresini açacaktır. Aşağıya kaydırın, "SMB 1.0 / CIFS Dosya Paylaşımı Desteği" seçeneğini bulun, onay kutusunun işaretini kaldırın ve değişiklikleri kaydetmek için "Tamam" düğmesine tıklayın.

Değişiklikleri kaydettiğinizde, Windows gerekli değişiklikleri yapar ve sisteminizi yeniden başlatmanızı ister. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için "Şimdi Yeniden Başlatın" düğmesine tıklayın.

PowerShell aracılığıyla SMBv1'i devre dışı bırak

SMBv1'i devre dışı bırakmak için Windows PowerShell'i de kullanabilirsiniz . PowerShell'i Başlat menüsünden arayın, üzerine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

Yukarıdaki eylem, PowerShell'i yönetici haklarıyla açacaktır. SMBv1'in etkin veya devre dışı olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki komutu kullanın.

Get-SmbServerConfiguration

Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi, SMBv1 protokolü etkinleştirilmiştir. Devre dışı bırakmak için aşağıdaki komutu kullanın:

Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB1Protocol $false

Yukarıdaki komutu yerine getirir getirmez, eylemlerinizi doğrulamanız istenecektir. Sadece "Y" yazın ve Enter tuşuna basın.

SMBv1 artık sisteminizde devre dışı. İsterseniz, SMBv1'in devre dışı bırakılıp bırakılmadığını görmek için ilk komutu kullanabilirsiniz.

SMBv1'i yeniden etkinleştirmek için şu komutu kullanabilirsiniz:

Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB1Protocol $true

SMBv1'i Windows Kayıt Defteri aracılığıyla devre dışı bırak

Windows Kayıt Defteri'ni kullanarak SMBv1'i devre dışı bırakmak regeditiçin Başlat menüsünde ara ve açın.

Windows Kayıt Defteri'ni açtıktan sonra , aşağıdaki konuma gidin. Windows 10 kullanıyorsanız , aşağıdaki yolu kopyalayın, adres çubuğuna yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

Sağ panelde sağ tıklayın ve "Yeni" ve ardından "DWORD (32-bit) Değeri" seçeneğini seçin. Yeni değere "SMB1" adını verin ve Enter tuşuna basın.

Yeni oluşturulan değeri çift tıklayın, Değer Verisi alanına "0" girin ve "Tamam" düğmesine tıklayın.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, SMBv1]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU