17 Temmuz 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da WiFi Ağları İçin Parolaları Görüntüleme

Windows 10’da WiFi Ağları İçin Parolaları Görüntüleme

Windows 7’de WiFi ağınıza ait şifreyi araştırmak için ihtiyaç duyduysanız, tek yapmanız gereken sistem tepsisindeki WiFi simgesini tıklamaktı ve açılır menüden, istediğiniz ağda sağ tıklayın Özelliklerine ulaşmak için şifreyi görüntüleyin. Özellikler penceresinin içinde, Kablosuz şifresini kontrol edebileceğiniz bir Güvenlik sekmesi vardı. Windows 10’a gelin ve bu seçenek kaybolmasa da erişmek çok daha zor hale geldi. Windows 10’da bilinen WiFi ağlarının şifrelerini nasıl görüntüleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Windows 10’daki sistem tepsisinde WiFi simgesini tıklarsanız mevcut tüm ağları (bilinen ve bilinmeyen) listeleyen bir panel açılır. Bağlanmak için yalnızca bir ağ seçebilir, ancak ağ özelliklerini görüntülemezsiniz. Ağ özellikleri şifrenin nerede saklandığı ve görüntüleneceği yerdir.

Halihazırda bağlı olduğunuz WiFi ağının özellikler penceresine erişmek için, sistem tepsisindeki WiFi simgesini sağ tıklayın ve ‘Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç‘ı seçin.

Bu, Denetim Masasına bağlı Ağ ayarlarını açacaktır. Burada, Ayarlar uygulamasındaki Ağ ve İnternet ayarları grubunun, Kablosuz ağ şifrelerini görüntülemenize izin vermediğini belirtmek gerekir. Seçenekler Ayarlar uygulamasında bulunuyorsa bunu yapmak daha kolay olabilirdi.

Denetim Masası masaüstü uygulamasında bağlı olduğunuz ağa tıklayın. Bağlantılar alanının yanında bir bağlantı olarak görünmelidir (aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın).

Şebekeyi tıklattığınızda, o şebeke için bir Durum penceresi açılacaktır. Bağlantı bölümünde, kablosuz ağ özelliklerine erişmek için Kablosuz Özellikleri düğmesini tıklatın. Parola görüntülemek için Güvenlik düğmesine ve ‘Karakterleri göster’ düğmesine tıklayın.

Çok kolay bir yöntemdir

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, WiFi Ağları, Parola, Görüntüleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU