15 Temmuz 2017 Cumartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Adres Çubuğu Kullanarak Kayıt Anahtarlarını Daha Hızlı Bulma

Windows 10’da Adres Çubuğu Kullanarak Kayıt Anahtarlarını Daha Hızlı Bulma

Windows 10, sürekli bir yazılım güncelleme akışı ve işletim sisteminde giderek genişleyen özellik listesi ile damgasını vuran “Windows as a service” modelini bize getirdi. Öte yandan, yıllardır büyük ölçüde değişmeden kalmış bazı Windows uygulamaları ve bileşenleri var. Örneğin, WordPad 2009’da Windows 7’nin piyasaya sunulmasına kadar revize edilmedi ve Microsoft Paint son zamanlara kadar Paint 3D’nin kullanıma sunulmasıyla birlikte bir elden geçirme gerçekleştirmedi.

Ve sonra hiçbir zaman değişmeyen Windows kısımları var. En göze çarpan örneklerden biri, o sırada Windows’un önemli bir modernleşmesi olacağı sözü veren Windows Vista sürümünde dahi sağ olan Windows 3.1’deki Font Yöneticisi’dir. Diğer uzun süredir devam eden konulardan biri, Windows 10 aygıtınızdaki her bir uygulamanın ve donanım sürücüsünün genel işletim sistemi ayarlarını ve yapılandırmalarını saklayan Kayıt Defteri Düzenleyicisi. Yıllar geçtikçe RegEdit.exe ile ilgili değişen tek şey şu ana kadar simgesiydi.

En yeni sürümde ince ama hoş geldiniz geliştirildi. Hadi ona hızlı bir göz atalım.

Adres Çubuğu’nu Kullanarak Windows Kayıt Defterinde Hızlı Gezinme

Kayıt defterinde gezinmek, ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bazen kafa karıştırıcı ve tehlikeli olabilir. Orada değişiklik yapmak zorunda kalırsanız, Windows 10 artık yeni bir adres çubuğu kullanarak istediğiniz anahtarı veya değeri bulmakta kolaylık sağlar. Tek yapmanız gereken yolu yapıştırmak veya yazmak ve Enter tuşuna basın. Ardından, o kayıt defterine yönlendirileceksiniz.

Kayıt Defterini Seyretmenin Eski Yolu

Windows 10’dan önce, kayıt 1703’de gezinmek biraz sıkıcıydı. Aşağıdaki anahtara gitmek istediğini varsayalım:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Öncelikle anahtar adını bulmanız, anahtarı genişletmeniz, sonra aradığınızı bulana kadar delinmeye başlamanız gerekir.

Kayıt Defterini Gezmenin Yeni Yolu

1703 sürümünden başlayarak, yapmanız gereken tek şey yolunu adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

Şimdi, bu çok daha hızlı.

Dediğim gibi, çok ince bir çimdik. Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nin iyileştirilebileceği birçok alan hala vardır. Evrensel arama için Adres Çubuğu’nu kullanmak gibi başka bazı ek işlevler de eklenebilir, şimdi yalnızca kayıt defteri yollarıyla sınırlandırılmışsınızdır. Umarım, Kayıt Defteri Düzenleyicisi gibi kalıntılardaki gelişmeler, Windows’un diğer bölümlerini daha sık modernize etme niyetinin bir işaretidir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU