23 Temmuz 2017 Pazar

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : 504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası

504 Gateway Timeout hatası, bir sunucunun web sayfasını yüklemeye veya tarayıcı tarafından başka bir istek doldurmaya çalışırken eriştiği başka bir sunucudan zamanında yanıt almadığı anlamına gelen bir HTTP durum kodu.

Başka bir deyişle, 504 hatası, genellikle, 504 mesajını ilettiğiniz web sitesinin kontrol etmediği fakat dayandığı farklı bir bilgisayarın iletişim kurmadığı anlamına gelir.

504 Hatasını Nasıl Görürsünüz

Bireysel web sitelerinin "ağ geçidi zaman aşımı" hatalarını nasıl gösterdiğini özelleştirmeleri için izin verilir, ancak burada birinin yazıldığını göreceğiniz en yaygın yollar şunlardır:

§  504 Gateway Timeout

§  HTTP 504

§  504 ERROR

§  Gateway Timeout (504)

§  HTTP Error 504 – Gateway Timeout

§  Gateway Timeout Error

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı hatası, normal web sayfalarının yaptığı gibi İnternet tarayıcı penceresinin içinde görüntülenir. Bir sitenin tanıdık üstbilgi ve altbilgileri ile sayfada güzel bir İngilizce mesaj olabilir veya üstte büyük 504 olan tamamen beyaz bir sayfada görünebilir . Web sitesinin durumunun ne olduğuna bakılmaksızın aynı mesaj var.

Ayrıca, 504 Gateway Timeout hatalarının herhangi bir internet tarayıcısında, herhangi bir işletim sisteminde ve herhangi bir cihazda görülebileceğini lütfen unutmayın .

Bu, Android veya iPhone'da, Mac'te Safari'de, Windows 10'daki Chrome'da (veya 8 veya 7, …), 504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı hatası almanın mümkün olduğu anlamına gelir .

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası Nedenleri

Çoğu zaman 504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı hatası, diğer sunucunun "zaman aşımına uğramış" olduğu kadar uzun sürdüğü anlamına gelir; bu durum muhtemelen aşağı veya düzgün çalışmıyor demektir.

Bu hata genellikle İnternet'teki sunucular arasındaki gerçek bir ağ hatası olduğundan veya gerçek sunucuyla ilgili bir sorun olduğu için, muhtemelen bilgisayarınız, cihazınız veya İnternet bağlantı sorunu değildir.

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası Nasıl Düzeltilir?

§  Yenile/Tekrar yükle düğmesini tıklayarak, F5 tuşuna basarak veya adres çubuğundaki URL'yi tekrar deneyerek web sayfasını tekrar deneyin. 504 Ağ Geçidi Zamanaşımı hatası, denetiminizin dışında bir hata bildiriyor olsa da, hata yalnızca geçici olabilir.

§  Tüm ağ aygıtlarınızı yeniden başlatın . Modeminiz, yönlendiriciniz , anahtarlarınız veya diğer ağ donanımınızla ilgili geçici sorunlar, gördüğünüz 504 Gateway Zaman Aşımı sorununa neden olabilir. Bu aygıtları yeniden başlatmanız yardımcı olabilir.

§  Tarayıcı veya uygulamanızdaki proxy sunucu ayarlarını kontrol edin ve bunların doğruluğundan emin olun. Yanlış proxy ayarları 504 hataya neden olabilir.

§  DNS sunucularınızı değiştirin . Gördüğünüz 504 Gateway Zaman Aşımı hatasının, kullandığınız DNS sunucularındaki bir sorundan kaynaklanması mümkündür.

§  Bu noktaya kadar bir şey yapılmadıysa, web sitesine başvurmak muhtemelen yapılması gereken en iyi şey olacaktır.

§  İnternet Servis Sağlayıcınızla görüşün. Yukarıdaki tüm sorun giderme işlemlerini izledikten sonra, bu noktada, göreceğiniz 504 Ağ Geçidi Zamanaşımının ISP'nizin sorumlu olduğu bir ağ sorununun neden olduğu bir olasılığı olması muhtemeldir.

§  Bu noktada tüm seçeneklerinizi bitirdiniz ve 504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı hatası, düzeltmek için web sitesinin veya İSS'nizin elindedir. Siteyle düzenli olarak tekrar kontrol edin. Kuşkusuz kısa sürede tekrar çalışmaya başlayacaktır.

Kendi Sitenizde 504 Hatanın Tespiti

Başlangıç ​​olarak sunucunuzun, uygulamalarınızın erişmesi gereken tüm alanları düzgün bir şekilde çözebildiğini kontrol edin.

Çok yoğun trafik, 503'ün muhtemelen biraz daha doğru olmasına rağmen, sunucunuzun 504 hatasına neden olmasına neden olabilir.

WordPress özel olarak, 504: Gateway Timeout iletileri bazen bozuk veritabanlarından kaynaklanmaktadır. WP-DBManager'ı yükleyin ve ardından "Onarım DB" özelliğini, ardından "Optimize DB" yi deneyin ve bunun yardımcı olup olmadığını görün.

Ayrıca, HTACCESS dosyanızın doğru olduğundan emin olun, özellikle de WordPress'i yeniden yüklediyseniz.

Sonunda, barındırma şirketinize başvurmayı düşünün. Web sitenizin geri gönderdiği 504 hatasının sonunda çözülmesi gereken bir sorun nedeniyle olması olasıdır.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Ağ Geçidi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU