22 Aralık 2016 Perşembe

CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ : Android'de WiFi Ağınıza Bağlanan Aygıtları Nasıl Görüntülenir ????

Bu yazıda açıklanan yöntemi kullanarak, WiFi ağınıza bağlı tüm cihazları görebilirsiniz. Bu yazıda gösterilen yöntemin en iyi kısmı, bağlı cihazların IP adresleri, MAC adresi vb. Gibi diğer ayrıntılarını da görebilmenizdir. Bu ayrıntılar, bağlı olan yetkili veya yetkisiz cihazları ayırt etmenize yardımcı olacaktır.

Bunun için, WiFi Inspector adlı bir Android uygulaması kullanacağım. Bu Android uygulaması, WiFi ağınıza bağlı cihazları listeler ve size bağlı cihazları tanınmış cihazlar olarak işaretleme seçeneği sunar. Bu seçenek, WiFi cihazınıza bağlı tanınmayan cihazların kolayca bulunmasına yardımcı olacaktır.

Android'de WiFi ağınıza bağlı cihazları nasıl görüntüleyebilirsiniz:

Bahsettiğim gibi bağlı cihazları bir WiFi ağında görüntülemek için WiFi Inspector Android uygulamasını kullanacağım. Bu Android uygulaması basit bir arayüz ile gelir ve yalnızca birkaç dokunuşla bağlı cihazları kolayca kolayca görüntüleyebilirsiniz. Bu ücretsiz WiFi bağlantılı cihaz bulma uygulaması yardımıyla (cihazınızın bağlı olduğu) WiFi ağını taramanız yeterlidir ve aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi bağlı cihazların bir listesini görüntüleyecektir. Ardından, bağlı cihazların ayrıntılarını analiz edebilir ve hangisinin yetkili olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Bu ücretsiz Android uygulamasını kullanarak WiFi ağınızdaki yetkisiz veya tanınmayan cihazları bulmak için gerekli adımları görelim:

Wifi Inspector indirin. Kurulduktan sonra açın, arabirimini aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi görürsünüz. Ana ekranda IP adresi, MAC Adresi, Ağ Geçidi vb. Gibi WiFi hakkında bazı temel bilgileri görüntüler. Tarama işlemine başlamak için "Inspect Network" düğmesine tıklayın.

Ağı incelemek için "Inspect Network" düğmesine tıkladıktan sonra, aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi WiFi Müfettiş, ve cihazınızın WiFi kapatmak için izin gerekecek. Bu birkaç kez görünecek ve cihazınızın WiFi'yı açıp kapatmak için her defasında izin vermeniz gerekecek. Bundan sonra, bu Android uygulamasının ilk ekran görüntüsünde gösterildiği gibi bağlı cihazların bir listesini gösterecektir.

Bağlanan aygıtlar listesinden, ayrıca MAC adreslerini, IP adresini, Satıcıyı ve Adı görüntüleyebilirsiniz. Yetkili cihazları tanımlamak ve bunları güvenilir veya bilinen cihazlar olarak eklemek için bu bilgiyi kullanabilirsiniz. Bilinen bir cihazı eklemek için, her cihaz bilgisinde görünen "+" düğmesine dokunun. Bundan sonra bir aygıt adı belirleyebilir ve daha sonra bilinen veya güvenilir olarak cihazı eklemek için "Bilinmiş" düğmesini tıklayabilirsiniz.

Bir cihazı güvenilen olarak ekledikten sonra, bağlı cihaz listesinde buna karşı bir işaret işareti görürsünüz. Yetkisiz bir cihaza karşı yanlış bir işareti olacaktır. Dolayısıyla, tüm cihazlarınızı güvenilir olarak işaretledikten sonra, yetkisiz kişileri kolayca çok kısa sürede bulabilir ve onlara karşı uygun önlemler alabilirsiniz.

Bu yazıda Android'de WiFi ağınıza bağlı cihazların nasıl görüntüleneceğini açıkladım. Bu yazının metodunu kullanarak, bağlı cihazları Android cihazınızdan WiFi ağınıza kolayca kolayca izleyebilirsiniz ve tanımlanamayan bazı cihazları zamanında bulursanız, uygun işlemi yapabilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ, Android, WiFi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU