30 Ocak 2015 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI : Gmail ile para göndermek artık mümkün



Google, yaptığı duyuru sonucunda İngiltere'de Gmail kullanarak para gönderme servisini başlattı.

Bu servis Google Wallet kullanıcılar arasında gerçekleşecek. Yani Birleşik Krallık'ta yaşayan, Google Wallet'a banka hesaplarını aktif eden kullanıcılar e posta gönderirken  dosya, fotoğraf ekler gibi mail'e istedikleri miktarda para ekleyerek yollayabilecekler. Sistemin en güzel tarafı ise maili yollayacağınız kişinin Gmail hesabı olmasına bile gerek duymuyor.



Şu anda sadece Birleşik Krallık'ta geçerli olduğu için pound olarak kullanılabilen sistem için tek yapmanız gereken E-Posta gönder diyerek alıcı, konu ve mesajınızı yazarak dosya ekle kısmındaki £ (pound) simgesine tıklayarak göndermek istediğiniz miktarı giriyorsunuz. Gönder tuşuna bastığınız anda postanız ile paranız da alıcı kısmına eklediğiniz kullanıcıya aktarılmış oluyor.

Alan kullanıcı ise isterse Google Play'de harcama yapabilecek ya da istediği bir banka hesabına aktarabilecek. İlerleyen günlerde İngiltere'de aktif olacak bu sistem için 18 yaş üstünde olmanız gerekiyor.

Aynı zamanda yıl içinde diğer ülkelerde de yavaş yavaş kullanıma açılacak olan bu sistem ülkemize de gelecektir. Fakat gelme zamanı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Ama bu yöntem ile iban kullanımına gerek kalmadan farklı bankalar arasında para yollamanın da önünü açan Google, gelecekte yoğun olarak kullanılabilecek bir sistem geliştirmiş oldu.

Konuyla ilgili videoyu BURADAN izleyebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Gmail, para]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU