2 Aralık 2014 Salı

WEB ÇÖZÜMLERİ : Hosting Sahibi Olmadan Domain Adresinize Yandex Sayesinde Kurumsal Mail Alma Yöntemi

 

Hosting Sahibi Olmadan Domain Adresinize Yandex Sayesinde Mail Alma Yöntemi

Kaynak ; Hosting Sahibi Olmadan Domain Adresinize Yandex Sayesinde Mail Alma Yöntemi . ~ Bilgi ve guvenligi akademisi

Şirketler ve Kobiler için mail alt yapısını önerdiğim ve benimde kullandığım Yandex kurumsal mail servisini detaylı şekilde anlatmıştım. Bu sefer kendi blogumda da denediğim hostingsiz sadece alan adı sahibi iken domain adresinize mail alma yolunu anlatacağım.

Herhangi bir hosting hizmeti almadan burak@burakavci.com.tr adresini nasıl açtığımı sizlere bu makalede anlatacağım.

İlk olarak Yandex'in kurum.yandex.com.tr adresine giriyoruz. Yandex hesabımız ile sağ üst köşeden giriş yapıyoruz. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Kişiler için mail kısmını seçip, domain adresimizi yazıp Alan adı ekle diyoruz.

 

Daha sonra Yandex bize CNAME kodumuzu verecek, bunu not alıyoruz. Bu arada çıkan sayfada NS ayarlarınızı Yandex'e taşıyın şeklinde bilgi mesajı çıkacaktır. Bu ayarı yapmanıza şuan için gerek yok. Sadece CNAME bilgisi yeterli bize.

 

 

CNAME bilgilerini not aldıktan sonra isimtescil hesabımıza giriş yapıyoruz. Domain Hesaplarımızın dan ayar yapmak istediğimiz alan adına gelip Detaylı Yönetim diyoruz. Çıkan pencerede Gelişmiş DNS Ayarlarını seçiyoruz.

 

Yeni bir işlem olarak CNAME Kaydı Oluştur diyoruz ve aşağıdaki gibi kodumuzu giriyoruz. Yönlendirme adresinin sonunda (.) işaretini koymayı unutmayın.

 

 

 

Son işlem olarak MX ayarı girmemiz gerekecek. İkinci yeni işlem olarak MX Kaydı Oluştur diyoruz ve aşağıdaki resimde olduğu gibi değerleri girerek kaydet diyoruz.

 

 

Son olarak girilen değerler aşağıdaki gibi gözükecektir. 15 dakika veya 1 saat duruma göre Alan adı bağlandı şeklinde yeşil uyarıyı göreceksiniz. Artık Hosting hizmeti satın almadan sadece alan adı sahibi olup Yandex'in Kurumlar ve Kişiler için yaptığı bu mail hizmetinden sizde ücretsiz yararlanabileceksiniz.

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Hosting, Domain Adresi, Yandex, Kurumsal Mail, Yöntem]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU