9 Aralık 2014 Salı

BİLİŞİM DOSYASI : Dünyayı İzleyebileceğiniz 5 Site

Dünyada neler olup bittiğini görsel istatistik siteleri ile takip edin.

Sanal dünyanın nabzını tutan, dünyadaki hack saldırılarını listeleyen ve hatta ölüm/doğum oranlarını görüntüleyen siteler ile bilgisayarınızın başından dünyada neler olup bittiğini seyredin.

IPViking

Dünya genelindeki hack saldırılarını görsel verilerle sunan IPViking sayesinde, hangi ülkenden en fazla hack saldırısı yapılıyor veya en çok hangi ülkeye saldırılıyor gibi verileri elde etmek mümkün.

Yapılan hack saldırılarının anlık listesinin oluşturulduğu IPViking’in bir diğer özelliği ise yapılan saldırı çeşidini ve port numaralarını da belirtiyor olması.

IPViking’e ulaşmak için tıklayın

Tweetping

Tweetping, Twitter odaklı bir görsel istatistik sitesi. Siteyi açtığınız andan itibaren atılan tweetlerin sayısını, bölgelere ayrılmış olarak takip edebilmeniz mümkün. Ayrıca her bölgede kullanılan son hashtag ve yapılan son mention’ları da bu site sayesinde görmek mümkün.

Tweetping’e ulaşmak için tıklayın

Trendsmap

Bir diğer Twitter odaklı istatistik sitesi olan Trendsmap, Twitter’daki en popüler hashtag’leri sıralıyor. Harita görüntüsü üzerinde her bölge için ayrı hashtag’leri sıralayan Trendsmap’in, daha detaylı bilgiler sunduğu ücretli tarifeleri de mevcut.

Trendsmap’e ulaşmak için tıklayın

World Births And Deaths

Listemizdeki en ilginç istatistik sitelerinden biri olan World Births and Deaths, anlık olarak yaşanan ölüm ve doğumları interaktif bir harita ve liste yardımıyla görüntülüyor. Ölen veya doğan kişilerin bölgesini ve ölüm/doğum saatini gösteren bu site, saniye başına yaşanan doğumları ve ölümleri de göstermekte.

Dünya ölüm ve doğum listesine ulaşmak için tıklayın

Google Konum Geçmişi

Eğer akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden Google Konum servislerini açtıysanız, bu site sayesinde konum geçmişinizi görebilir ve interaktif harita sayesinde hareketlerinizi görebilirsiniz.

Google Konum geçmişine ulaşmak için tıklayın

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, Dünya, Site]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU