5 Aralık 2014 Cuma

HACKER DOSYASI : İran'dan Türkiye'ye Siber Saldırı

 

İranlı hackerların, aralarında Türkiyenin de bulunduğu 16 ülkeye siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı. 2 yıldır yapılan sanal takibe göre İran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve sağlık servislerinin de içinde olduğu 50 noktaya saldırdı.

New York Timesta (NYT) çıkan habere göre, bir başka güvenlik şirketi Crowdstrike ise son 9 ay içinde yaptığı çalışmada İranlı hackerlerın siber saldırıda bulunduğunu tespit etti. İranlı hackerların, Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Katar, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Güney Koreye karşı siber saldırı düzenleyerek devletlerin gizli bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi.

Hackerların özellikle, bilgisayar sistemlerini kilitleyebilecek ve kritik kontrol noktalarını ele geçirecek saldırılarda bulunduğu ifade edildi.

Cylancenun konuyla ilgili raporunda ise hackerlar, ABD Deniz Kuvvetlerinin San Diegodaki bilgisayar ağına girerek ülke genelinde bulunan denizci ve siviller arasındaki iletişime müdahale etti. Bunun yanı sıra saldırganların büyük hava yolları şirketleri, tıp fakülteleri, enerji şirketleri, otomobil üreticileri, doğal gaz üreticileri ve askeri birliklere iş yapan şirketlerin de bilgi datalarına girdiği tespit edildi.

İranlıların özellikle aralarında Güney Kore, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerdeki hava yollarının uçak hareket kapılarını ve güvenlik sistemini değiştirip insanları yanıltmaya çalıştığı kaydedildi.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags HACKER DOSYASI, İran, Türkiye, Siber Saldırı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU