15 Temmuz 2017 Cumartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Cortana ile PC'nizi Nasıl Kapatılır ??

Windows 10’da Cortana ile PC’nizi Nasıl Kapatılır ??

Cortana açıkça Windows 10’un en iyi özelliklerinden biridir . Bu sanal yardımcı, inanılmaz derecede akıllı Windows 10 işletim sisteminin işlevselliğini artırmak için bir takım görevleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırmıştır. Örneğin, istediğiniz herhangi bir konuda yardım almak için sesli komutlar kullanmanızı sağlar. Web’de gezinmek, hatırlatıcılar oluşturmak , dosyaları açmak ve daha pek çok şey için Cortana sesli komutlarını kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, Cortana’yı her görevin yerine getirilmesinde size yardımcı olmak kadar çok istersiniz, bu sanal asistanın işlevleri sınırlıdır. Örneğin, sadece Cortana’ya bunu yapmasını isteyerek bilgisayarınızı yeniden başlatamaz veya kapatamazsınız. Bununla birlikte, Cortana’yı bu tür komutlara itaat etmek için kolay bir geçici çözüm var. Bu yazıda Cortana sesli komutlarını kullanarak Windows 10 bilgisayarınızı nasıl başlatacağınızı veya kapatacağınızı göstereceğiz.

Cortana sesli komutlarını kullanarak Windows 10 bilgisayarınızı kapatma
Bilgisayarınızı sesli komutlarla kapatmanın dahili bir yolu bulunmadığından, bir kısayol oluşturmanız ve ardından kısayolunu Cortana ile açmanız gerekir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Çalıştır diyalog kutusunu açmak için Windows kısayoluna “Win tuşu + R” ye basınız. Aşağıdaki yolu yazın veya kopyalayıp aşağıdaki yolu yapıştırın:

%appdata%\microsoft\windows\start menu\programs

2. Dosya Gezgini’nde aşağıdaki ekran açılacaktır. Açık alana sağ tıklayın, “New” seçeneğinin üzerine gelin ve açılan bağlam menüsünde “Next” u seçin.

3. “Shortcut” seçeneğini tıkladığınızda, kısayol oluşturma sihirbazı başlayacaktır. Aşağıdaki komutu konum alanına yazın ve “Next” yi tıklayın.

shutdown.exe -s -t 10

Bu komut, on saniye sonra kapanma işlemini başlatacaktır.

4. “Next” yi tıklayın ve kısayolu “shutdown” olarak adlandırın.

5. Kısayol oluşturma sihirbazını tamamlamak için “Finish” düğmesine tıklayın ve hepsi belirlenecektir. Şimdi mikrofon düğmesini tıklayıp “Open shutdown dot exe” diyebilirsiniz ve Cortana kapanış işlemini başlatacaktır.

-t değerinden sonra ki değeri değiştirebileceğinizi belirtmek isteriz. Bu numara, saniyedeki gecikme süresini veya sistemin kapatma işlemini başlatmasını beklemeniz gereken süreyi temsil eder. Benim durumumda on’u seçtim çünkü sistemin on saniye sonra kapanmasını istedim. Sistemin hemen kapanmasını istiyorsanız, komutu okumak üzere değiştirin:

Shutdown.exe -s

Bunu yapmak için, yeni oluşturduğunuz Kapatma kısayolunu açın. Hızlı erişim için arama kutusundan arayabilirsiniz. Bir kere bulduğunuzda, sağ tıklayın ve Aşağı kaydırarak Özellikler’e gidin. Şimdi, açılacak diyalog kutusunun hedef alanındaki zaman değerini değiştirip Tamam’ı tıklayın.

Sayısal değeri değiştirmeyi seçerseniz, komut çalıştırıldıktan hemen sonra veya belirtilen süre sonunda sistem şimdi kapanacaktır.

Cortana sesli komutlarını kullanarak Windows 10 bilgisayarınızı yeniden başlatma

Senin yeniden başlatma , Windows 10 PC Cortana sesli komutları kullanarak bu kez takas zorunda kalacak Sadece bu da yukarıda açıklanan aynı prosedürü gerektirir -sile -r. Restart komutu şöyle görünmelidir:

Sonraki pencerede “Restart” kısayolunu seçin ve kısayol oluşturma sihirbazını tamamlamak için bitir düğmesini tıklayın. Şimdi, bilgisayarınızı yeniden başlatmak, mikrofon simgesini tıklatıp “Yeniden Başlatın” diyerek veya “Hey Cortana” özelliğini etkinleştirdiyseniz “Hey Cortana, Open Restart” diyebilirsiniz.

Cortana sesli komutunun etkinleştirilmesi çok kolay çünkü aksi takdirde bir düzine tıklama gerektiren görevleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Cortana, PC]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU