17 Temmuz 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Bir PC’de BIOS’u Sıfırlama veya Mac’te NVRAM’ı Temizleme

Bir PC'de BIOS'u Sıfırlama veya Mac'te NVRAM'ı Temizleme

BIOS, Windows, Linux veya macOS başlamadan bilgisayarınızı çalıştıran Temel Giriş / Çıkış Sistemi'dir. Yani, anakartınızın üzerinde her şeyin gerçekleşmesini sağlayan yazılımdır. BIOS ayarları, alt düzey sistem donanım ayarlarını değiştirmek, önyükleme aygıtlarını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak, bilgisayarınıza parola koruması eklemek ve diğer ayarları uygulamak için değiştirilebilir.

Bilgisayarınızın yapılandırılabilir herhangi bir parçası gibi, BIOS da bozulabilir. Sisteminizi istikrarsız hale getirmek, kurbanını kötü amaçlı yazılımlara düşürmek veya bozuk bir BIOS güncellemesi veya elektrik kesintisi yapmak için yanlışlıkla yapılan değişiklikler yapabilir veya BIOS şifrenizi unutmanız yeterli olabilir. Bu gibi durumlarda, BIOS'unuzu varsayılan ayarlarına sıfırlamak, sizi kurtarmaya ve çalıştırmaya neden olabilir.

Windows 10'u bir USB veya DVD'den yüklemeye çalışırken sorunlar yaşıyorsanız, BIOS'u sıfırlamak da yardımcı olabilir. Bu makalede, BIOS'unuzu CMOS önbelleğini temizleme olarak da bilinen orijinal fabrika durumuna geri döndürmenin birkaç yolu inceleyeceğiz.

PC'de Önbellek CMOS'u Temizle veya Mac'te NVRAM'ı temizle

BIOS'unuzu sıfırlamak için gereken ayarı bulmak bilgisayarınıza bağlıdır. HP masaüstü ve dizüstü bilgisayarımdaki sıfırlama özelliği Dosya -> Varsayılan Ayarlar menüsünün altındadır ve varsayılan olarak Fabrika Ayarlarını Geri Yükle olarak adlandırılır . Kullanıcılar Varsayılanları Geri Yükle veya Fabrika Varsayılanıyla ilgili ifadeleri aramalıdır . Genellikle, çıkmadan önce değişiklikleri onaylamak için F10 tuşuna basmanız gerekir.

CMOS Önbellek Fiziksel Temizleme

Kullanıcıların BIOS varsayılanlarını sıfırlamasının bir başka yolu anakart üzerindeki bir atlama telini manuel olarak sıfırlamaktır. Yerel bir lisede yeni bir sistem yöneticisi olarak çalışmaya başladım, öğrenciler BIOS'a girip diğer öğrencileri kilitleyen bir şifre oluşturdu. Anakart üzerindeki atlama telini sıfırladıktan sonra erişim için standart bir BIOS parolası uygulayarak bu sorunu çözüme kavuşturmayı engelleyin.

Başlamadan önce, bilgisayarınızın kapalı olduğundan, güç kablosunun prizden çekildiğinden emin olun ve ardından sisteminizin soğuması için yaklaşık 30 dakika bekleyin. Neden? Neden? Bazı elektrik şarjları, elektrik kapalıyken veya bağlantı kesildiğinde bile hâlâ mevcut olabilir. Herhangi bir elektrik çarpması veya bileşenlerin hasar görmesi riskini istemiyorsunuz.

Sistem birimini açmaya devam ettikten sonra küçük bir anahtar takın: iki tane olabilir: BIOS'u sıfırlamak için bir tane ve sadece BIOS şifresi için bir tane atlama kablosu. İkisini de çıkarın, sistem birimini yeniden AC gücüne bağlayın, sistemi önyükleyin ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. BIOS'unuz sıfırlandıktan sonra, atlama tellerini yeniden takın, ardından sistem birimini kapatın, harici aygıtları yeniden bağlayın ve ardından sistemi açın.

HP masaüstümde, CMOS atlama teli aslında bir düğmedir; bu düğme yaklaşık 5 saniye basılı tutun. Yani, bu işlem bilgisayarınızın modeline ve modeline bağlı olarak değişir.

Kullanıcıların yapabileceği başka bir yöntem, CMOS pilin kendisini kolayca çıkarmaktır. CMOS pili küçük bir gümüş paraya benziyor.

Peki ya Mac?

Macintosh bilgisayarlarda NVRAM (nonvolatile random-access memory) adı verilen benzer bir ayara sahiptir. Mac'iniz hakkında hacim, ekran çözünürlüğü, başlatma diski, saat dilimi ve yeni çekirdek panik bilgisi gibi bazı bilgileri tutar. Mac'ler çok mülkiyetlidir, bu nedenle, varsayılan ayarlar harici olarak yapılır. Neyse ki onları sıfırlamak çok kolay. : Birincisi, Mac aşağı güç, daha sonra hemen aynı anda aşağıdaki tuşlara basın açın Seçeneği Command, P ve R . Başlangıç ​​sesini duyduktan sonra tuşları bırakabilirsiniz. Apple, daha sonra hacim, ekran çözünürlüğü, başlangıç ​​diski seçimi ve saat dilimi ayarlarını yeniden düzenlemeniz gerektiğini söylüyor.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, PC, BIOS, Mac, NVRAM, Temizleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU