14 Temmuz 2017 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI : HDD, SSD, SSHD Karşılaştırması

HDD, SSD, SSHD Karşılaştırması

Bir sistem veya dizüstü bilgisayar satın aldıysanız, satın almadan önce bilmeniz gereken bazı özellikler var. Bunlardan biri depolama bileşenleri. Depolama bileşenleri, Solid State Drive, ikincisi Solid State Hybrid Drive ve diğeri Hard Disk Drive olmak üzere üç tür sürücü içerir. Şimdi soru ne bunların hepsi ve bu üç arasındaki fark nedir? Bu iki saklama bileşenini bilmek çok önemlidir, böylece bunları kolayca yapılandırabilir ve hangisinin sisteminizde olması gerektiğine karar verebilirsiniz. HDD, SSD ve SSHD’nin kullanışlılığı, üç tanesinin farklı olaylarda kullanıldığı için gereksinime göre farklılık göstermektedir.

Bu üçü arasında tam bir fark bulalım, böylece bir depolama bileşenini almadan önce bu HDD, SSD ve SSHD’yi net bir şekilde anlayabilirsiniz.

1. HDD – Hard Disk Drive

Daha fazla veri daha ucuza depolamak istiyorsanız sabit sürücüler kullanın. HDD’ler diğer değişkenlerden daha yavaştır.

HDD, Sabit Disk Sürücüsü olarak adlandırılır. HDD çok yaşlı olduğundan beri mevcut. 1956’da IBM ilk kez kullandı. Belirli bir yerde verileri okumak ve yazmak için hareket eden bir mekanik kol vardır. Kullanıcı herhangi bir bilgiye ihtiyaç duyarsa, HDD o yerin etrafında dolaşıp verileri kapar, bu nedenle HDD ile gerekli bilgileri almak için zaman alır. Kısaca, HDD, herhangi bir bilgiyi alması veya alması için fiziksel hareket gerektirir.

HDD, verileri yazarken herhangi bir zamanda plaka üzerindeki herhangi bir yere veri yazabilir, bu nedenle bazı olaylar için bir sorun oluşturabilen HDD ile veri üzerine yazma şansı vardır. HDD bir avantaja sahiptir, içerisine büyük miktarda veri saklama kabiliyetine sahiptir.

Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan HDD boyutu 2.5 inçtir. Masaüstü bilgisayarlarda iken kullanılan HDD boyutu 3.5 inçtir.

HDD nasıl çalışır?

Hard Disk Drive’ın bir plakası var, plakanın her iki tarafı bir mıknatısla kaplanmış. Bu plakanın milyonlarca çok küçük alanı vardır. Bu plakanın her alanı mıknatıslanma ve mıknatıslanma üzerine çalışır. Mıknatıslanma mekanizması nedeniyle HDD’deki bilgiler güç kesildiğinde bile saklanacaktır. Demanyetize ettiğinde sadece demanyetleşir.

Bir okuma veya yazma kafası, verileri okumak ve yazmak için tabağın üzerinde hareket eder. Her bir plakanın 2 okuma veya yazma kafası vardır. Biri üst yüzeyi okumak için, diğeri alttaki yüzeyi okumak içindir.

Veriler düzende bir sırayla saklanır. Öncelikle HDD, sektörlerin haritasını, sektörün halihazırda hangi verilere sahip olduğunun veya hangi sektörlerin serbest kaldığını saklar. Ardından, serbest sektörü bulduktan sonra, yeni veriyi bu serbest sektörlere yazıyor. Ve HDD veri okumak zorundaysa, aynı işlem devam edecek, ancak tam tersi olacaktır.

Avantajları

§  HDD çok pahalı olmadığı için satın almak kolaydır.

§  HDD’nin depolama kapasitesi çok büyük.

§  HDD çok yaygındır ve herhangi bir pazarda veya yerde kolayca kullanılabilir.

§  HDD’nin ömrü, okuma ve yazma döngüsü açısından daha uzundur.

Dezavantajları

§  HDD’nin hareketli parçaları var, bu nedenle herhangi bir parçanın arıza şansı her an ortaya çıkabilir.

§  Bilgileri elde etmek için hareket etmesi gerekiyor, bu HDD’nin performansında biraz yavaşlamasını sağlıyor.

§  HDD büyük ve hacimli. Dolayısıyla, cep telefonları, tabletler veya mini dizüstü bilgisayarlar gibi küçük cihazlarda kullanamazsınız.

§  HDD çok miktarda güç kullanır.

§  Çalışırken ses çıkarır.

§  HDD daha fazla güç kullanıyor

2. SSD – Solid State Drive

Daha iyi performans ve kararlılık için SSD’yi özellikle İşletim Sistemi sürücüsü olarak kullanın. SSD’ler normal HDD’lerden 10 kat daha hızlıdır.

SSD, Solid State Drive olarak adlandırılır. USB bellek gibidir ancak SSD büyük boy ve sofistike USB bellek de alabilirsin. Hareketli parçaları olmadığı için SSD taşınamaz. SSD’deki bellek mikroçiplerde saklanır.

Herhangi bir bilgiye ihtiyacınız olursa, SSD herhangi bir bilgiyi almak için herhangi bir yere dolaşmanıza gerek kalmaz, doğrudan alır. Gerekli bilgileri almak için HDD’nin hareket etmesi gerektiği için HDD’den çok daha hızlı bir yol.

SSD 1.8 inç, 2.5 inç veya 3.5 inç standart boyutlarda geliyor.

SSD nasıl çalışır?

SSD’nin bir işlemcisi olan bir Denetleyicisi var. Tüm okuma ve yazma işlemleri bu Denetleyici tarafından yapılır. SSD, RAM olarak “flash bellek” kullanıyor ancak güç kesildiğinde SSD bellek silmiyor; bellek saklanıyor.

SSD, verileri hızlı bir şekilde almak ve göndermek için elektrikli hücre ızgaraları kullanır. Bu ızgaralar Pages tarafından ayrılmıştır. Sayfalar, verilerin depolandığı konumdur. Çoğu sayfa bir araya getiriyor.

SSD yalnızca yazılmış sayfada yazmayan başka bir boş sayfa varsa yazar. Dolayısıyla, SSD’de veri üzerine yazma şansı yoktur.

Avantajları

§  Hareketli parçaları olmadığı için SSD hızlıdır.

§  SSD’nin hareketli bir parçası olmadığından başarısızlık olasılığı daha azdır ve bu SSD’yi güvenilir ve dayanıklı yapar.

§  SSD’de hiçbir veri üzerine yazılmaz.

§  Daha az güç kullanır.

Dezavantajları

§  SSD, para hakkında konuşursak satın almak pahalıdır.

§  Daha az ve sınırlı bellek alanı vardır.

§  Kullanılabilirliği çok yaygın olmadığı için piyasada SSD bulmak zor.

§  SSD’nin ömrü kısadır, çünkü flash belleği yalnızca sınırlı sayıda yazma işlemi için kullanılabilir.

SSHD – Solid State Hybrid Drive

Her iki dünyanın bir karışımı, SSD’nin hızlı bir önbellekleri ve daha büyük HDD depolaması.

SSHD, Katı Hal Hibrid Sürücü olarak adlandırılır. SSHD hem SSD hem de HDD’nin birleşimidir. SSHD’yi, bütçe dahilinde depolama ve performans için en iyi çözüm olarak alabilirsin. SSHD, HDD gibi depolama kapasitesi ve SSD gibi çalışma performansı sağlar.

Küçük ve hızlı NAND flash belleği birleştirdi. SSHD, yıldırım hızı için SSD kullanır. HDD’nin yüksek kapasite ve güvenilirliği buna entegre edilmiştir. Ve Uyumlu Bellek teknolojisi SSHD’de tanıtıldı.

SSHD nasıl çalışır?

SSHD, az miktarda yüksek performanslı NAND flash belleği kullanarak çalışır. Bu flash belleğin yardımı ile en sık kullanılan verileri saklar. SSHD ile, 8 GB boyutundaki sürücünün SSD kısmı olduğundan, dosyalara hızlı bir şekilde erişilebilir.

Sabit disk sürücüsünde bir bellek yöneticisi bulunur ve hangi veri ve dosyaların en sık kullanıldığını belirler ve bu en sık kullanılan verileri ve dosyaları sürücünün katı hal parçası olan flash bellekte saklar. Bu nedenle, sisteminiz sıkça kullanılan tüm verilerinizi ve dosyalarınızı bildiği için bu dosyalara erişmek çok kolaydır.

Avantajları

§  SSHD diskler, geniş alana sahip yüksek hızlara sahip olduklarından kullanımda daha güvenilirdir.

§  Daha az döner ve parçalar daha az hareket eder.

§  Sık sık kullandığınız bu dosyalara ve verilere kolayca erişebilirsiniz.

§  SSHD çok daha uzun sürer.

§  SSHD pahalı değildir, bu nedenle bütçenizde kolayca kalırsınız.

Dezavantajları

§  SSHD’nin HDD kısmı kırılgan olduğundan, SSHD düşürüldü veya maruz kalırsa zarara neden olabilir.

Dolayısıyla, üç sürücüyle ilgili tüm tartışmalar bu. Umarım her sürüş hakkında şimdi net bir fikriniz vardır. Depolama konusunda endişeleriniz varsa, HDD ile gitmeniz ve hız konusunda endişeleriniz varsa o zaman SSD ile gitmeniz gerekir. SSHD en yeni teknolojidir, bu nedenle yeni şeyler keşfetmek ve en son teknolojiyi denemek istiyorsanız SSHD ile devam edin.

Hangi sürücüyü kullanmayı tercih ediyorsunuz ve neden?

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, HDD, SSD, SSHD, Karşılaştırma]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU