22 Temmuz 2016 Cuma

YAZILIM ÇÖZÜMLERİ : İstenmeyen registry dosyalarını temizleyin

Bilgisayarınızın İşletim kayıtlarında bilgisayarınıza kurulmuş olan bütün yazılımların ayarları ve kullanıcı hesaplarıyla ilgili önemli veriler tutuluyor. İçeriğinde "değerler", "anahtarlar" ve "girdiler" gibi jargonlar bulundursa da bunlar aslen dosyalardır. Tahmin edeceğiniz üzere bu dosyaların bir kısmı oraya bir kötücül yazılım tarafından konulmuş olabilir.

Bilgisayarınızda hala bulunan bir kötücül yazılım Kayıt Defteri'nizle, işletim sisteminizle ve diğer yazılımlarla etkileşime girebilecek dosyalar yollamış olabilir ve bunlar bazı durumlarda bilgisayarınıza büyük zarar verebilir. Buraya kadar okuduysanız kötücül yazılımların kendisini temizlemenin Kayıt Defterindeki dosyalarını silmekle aynı şey olmadığını zaten öğrenmişsinizdir. Kayıt Defteri'ndeki dosyaları silmek için önerebileceğimiz en iyi yazılım IObit Uninstaller.

IObit Uninstaller'ı ilk çalıştırdığımızda bize farkında olmadığımız programların varlığını gösterdi, CentraStage gibi, ki bu programı GeekUninstaller da işaretlemişti. GeekUninstaller Kayıt Defteri'ndeki dosyaları silebiliyor. Ancak IObit Uninstaller size bu süreçte daha büyük bir kontrol imkanı sunuyor. Belirlediğiniz yazılımı sildiğinizde IObit Uninstaller Kayıt Defterinizi tarayıp geride kalan artıkları denetler.

Birçok durumda geriye hiçbir artık kalmaz. Ancak CentraStage örneğinde görebileceğiniz gibi birçok atık bulundu. Dosya ağacının üstündeki kutuyu işaretledik. Bütün dosyaları işaretlemek için dosya ağacının en üstündeki kutuya tıklıyorsunuz. "Also shred files" seçeneğiyle içeriğinin sakıncalı olduğunu düşündüğünüz dosyaları geri getirilmez halde silebiliyorsunuz. Son olarak [Delete] tuşuna tıklayın.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags YAZILIM ÇÖZÜMLERİ, registry, dosya]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU