22 Temmuz 2016 Cuma

WEB ÇÖZÜMLERİ : Yandex.Store Açıldı

Arama motoru Yandex, Android işletim sistemine yönelik olan ve içerisinde 50 binden fazla uygulamanın bulunduğu Yandex.Store'u bugün itibari ile devreye soktu.

En büyük internet arama motorlarından bir tanesi olan Yandex, Android için geliştirdiği uygulama mağazasıyla da Google'a rakip olmak istiyor. Yandex'e göre Yandex.Store'da test edilmiş ve güvenli 50 bin uygulama var.

Yandex.Store, henüz hizmet vermeye başlamadan binlerce içeriği yapısında barındırmasını Opera ile yapılan ortaklık anlaşmasına borçlu. Halihazırda Yandex.Navigator, Yandex.Mail, Yandex.Taxi, Yandex.Metro, Yandex.Shell, Yandex.Disk ve Yandex.Maps uygulamalarıyla Android ekosistemi için önemli bir içerik portföyünü elinde bulunduran Rus arama motoru, kendi geliştirdiği arama teknolojisine sahip uygulama mağazasıyla hem Amazon ve diğer üçüncü parti mağaza geliştiricilerine rakip olacak hem de hizmet verdiği ülkelerde bu içeriklere daha kolay bir şekilde ulaşabilmeyi mümkün kılacak.

Elektronik para, kredi kartı veya faturalı ya da ön ödemeli telefon hizmetiniz ile içerik satın alabileceğiniz Yandex.Store, ülkemizde Android işletim sistemi için ücretli oyun ve uygulama satın alma işlemini oldukça kolay hale getirmiş olacak. Rusya'nın en büyük operatörlerinden MegaFon ile işbirliğine giderek iletişim şirketinin sattığı cihazlarda mağazasının kullanımını yaygınlaştıracak olan Yandex'in Çin ve diğer ülkelerde satılan, ancak Google Play Store'a erişim izni olmayan Android'li cihazlara içerik desteği sağlamayı planladığı bildiriliyor. Şimdiden PocketBook, texet ve 3Q gibi üreticilerle anlaşılmış. Böylece satılacak modellerde Yandex.Store ön yüklü olarak bulunacak ve böylece Yandex, yerel donanım üreticilerine fayda sağladığı gibi giriş yapmak üzere olduğu bu sektörde de hızlı bir başlangıç yapmış olacak.

Android için Yandex.Store'u buradan akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Yandex.Store]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU