22 Temmuz 2016 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Sistemi SSD'ye aktarmak

SSD'yi kurmadan önce, eski diskinizden SSD'ye verileri nasıl taşıyacağınızı düşünmelisiniz. En iyi performansı elde etmek için, işletim sistemini ve programları yeniden yüklemelisiniz; sonrasında diğer verileri kopyalamalısınız.

Eski diskin yansımasını SSD'ye aktarmak daha kolaysa da, her zaman bu işlem sorunsuz gerçekleşmiyor. Bunu gerçekleştirmenin en kolay yolu Windows çalışırken 'O&O SSD Migration Kit' veya benzeri bir program kullanmak.

(örneğin Samsung diskler için 'Samsung Data Migration'). Bu işe yaramazsa, tecrübeli kullanıcılar Clonezilla live system yazılımını deneyebilirler. Her durumda, önce SSD'yi sisteme bağlamalısınız. Eğer bir PC kullanıyorsanız, boş bir SATA bağlantısını kullanabilirsiniz.

Laptoplar içinse harici bir 2,5 inçlik sabit disk kutusu alabilirsiniz, ki bunların USB 3.0 desteklilerinin fiyatı yaklaşık 15 dolar civarında. Alternatif olarak SATA-USB adaptörü kullanabilirsiniz, böyle bir adaptör Samsung'un 'SSD kurma kit'inde mevcut. SSD'yi bu parçayı kullanarak bağlayın, sonrasında ise SSD'yi bir harici disk olarak kullanmaya devam edebilirsiniz

Clonezilla indir

O&O SSD Migration Kit indir

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Sistem, SSD]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU