22 Temmuz 2016 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Sahte USB Bellek Nasıl Tespit Edilir

USB belleklerde en sık görülen sahtekarlık türü kapasitenin fazla gösterilmesidir. Satın aldığınız ürünün kutusunda çok bilindik bir marka (Kingston, Sony vs.) yazıyor olabilir, orijinal gibi görünüyor olabilir ancak bir belleğin orjinalliğini kutusundan anlamak mümkün değildir. Sahte markalı ürünlerin birçoğunda da kapasite yanlış gösterilmektedir.

Kötü niyetli satıcılar kullandıkları programlar ile USB belleğin kapasitesinin bilgisayarda da yüksek görünmesini sağlamaktadırlar. Örneğin gerçekte 1 GB kapasitesi olan bir bellek, bilgisayara taktığınızda 64 GB boş yeri varmış gibi görünebilir. Dosya yüklerken sorun yaşamazsınız ancak dosyalara tekrar ulaşamazsınız, dosyalar üst üste yazılır, bozulurlar. Belleğin içini doldurarak deneme yapabilirsiniz ancak daha etkili program kullanabilirsiniz.

Sahte kapasitesi olan bellekleri tespit etmek için, piyasayı takip etmeniz gerekir. Örneğin şu anda üretilmiş olan en yüksek kapasiteli USB bellek 256 GB kapasiteye sahiptir ve Kingston tarafından üretilmiştir. Eğer bundan daha yüksek kapasiteye sahip bir bellek satılıyorsa sahtedir.

Sahte kapasitesi olan bellekleri tespit etmek için aşağıdaki programlardan birini kullanabilirsiniz. Size Flash belleğin gerçek kapasitesini gösterecektir.

01 – Check Flash

02 – RMPrepUSB's "Quick Size Test"

03 – H2testw

04 – FakeFlashTest (by RMPrepUSB)

05 – ChipGenius

06 – USB Flash Drive Tester

07 – USB Memory Stick Tester

08 – BurnInTest

USB belleklerde görülen bir diğer sahtekarlık da çok düşük okuma ve yazma hızlarıdır. Dış görünümü çok dekoratif, deri kaplamalı, yüksek kapasiteli bir bellek ucuza satılıyor olabilir. Hatta ünlü bir markanın ismi verilerek satılıyor da olabilir. Sahte kutulu ürünler çok yaygındır. Ancak bu tip ürünler maliyetleri düşürmek adına eski teknolojili çipler kullanırlar ve çok düşük okuma ve yazma hızlarına sahip olurlar. Böyle olunca da örneğin 16 GB kapasiteli bir belleği doldurmak 20 saat kadar sürebilir.

Bu tip ürünlerden kaçınmak için de markasız ürünleri kesinlikle almamalı, markalı olduğu halde çok ucuz olan ürünleri almamalı, garantili, resmi distribütör ürünleri almaya dikkat etmelisiniz.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Sahte, USB, Bellek]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU