20 Temmuz 2016 Çarşamba

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows' un hazırda bekleme özelliği çalışmadığında yapmanız gerekenler

Windows 8′ in hazırda bekleme özelliğinin çalışmamasının arkasında pek çok sebep olabilir. İlk olarak Komut İstemini yönetici olarak çalıştır ve "powercfg -a" komutunu girin. Sisteminizde bulunan ve bulunmayan tüm hazırda bekletme modlarını listeleyecektir.

Ayrıca sistem diskini "C:\" de "hiberfil.sys" dosyasının varlığını kontrol ederek de hazırda bekletmenin aktif olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer dosya mevcut ise Denetim Masası' nı açın ve "Güç Seçenekleri" simgesine tıklayın. Kullandığınız güç planının yanındaki "Plan ayarını değiştir" yazısına tıklayın ve açılan sayfada "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" yazısını tıklayın. Açılan pencerede listeden "Uyku" sekmesi altına "Karma uyumaya izin ver" girdisinin hem pilde hemde prizde takılı durumda "Kapalı" olduğunu kontrol edin, değilse kapatın. "Tamam" a tıklayarak değişiklikleri kaydedip çıkın.

Hazırda bekletme işlemi sırasında sistem belleklerde bulunan tüm veriyi geçici olarak sabit diskteki "hiberfil.sys" dosyasına kaydeder. Bu yüzden sisteminizin hazırda bekletme özelliğini kullanabilmesi için sabit diskinizde en az bellek boyutunuz kadar boş yer olması gerekir.

Hazırda bekletmeyi kapatıp açmak da kimi zaman arızanın giderilmesini sağlayabilir. Bunun için Komut İstemi' ni yönetici olarak çalıştırın ve "powercfg -h off" yazıp Enter tıklayarak hazırda bekletme özelliğini kapatın. Daha sonra "powercfg -h on" yazarak hazırda bekletmeyi yeniden aktif hale getirin ve Windows yeniden başlatın.

Eğer hazırda bekletme hala işe yaramaz ise yine yönetici haklarıyla açtığınız Komut İstemine "powercfg.exe -energy" komutunu girin. Windows 8 güç tasarruf fonksiyonlarını analiz edecek, bu sırada klavye ve fareye dokunmamanız gerekiyor.

Test bittikten sonra "C:\Windows\system32" klasöründe "energry-report.html" dosyasında sonuç görülebilir. Internet tarayıcınızla açacağınız bu kayıt dosyasında "Error" başlıklı girdilere özellikle dikkat edin, burada bilgisayarınıza bağlı cihazlar ya da sisteminizdeki uygulamalardan hangilerinin hazırda bekletmeye engel olduğunu göreceksiniz.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU