19 Temmuz 2016 Salı

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows Update önbelleği nasıl temizlenir ???

Windows 10 güncelleştirmeleri yüklerken hata alıyor musunuz? En son Windows 10 sürüme yükseltme gerçekleştiremeyen? Windows'ta 10 güncelleştirmeleri yüklerken sorunları var mı? İşte Windows Update önbelleğini temizleyerek, Windows 10, Windows Update sorunları için kolay bir düzeltmedir.

Windows Update çoğu kullanıcı için herhangi bir sorun olmadan çalışır. Yani indirirken veya Windows 10, Windows Güncellemeleri kurarken sorunlarla karşılaşıyorsanız olan kullanıcılar vardır.

Windows'ta 10 Windows Update önbellek

Windows Update bir güncelleştirme indirdiğinde otomatik olarak yüklemeye başlar. Yüklemeler esnasında bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu hataları gidermek için Windows Update önbelleğini temizleyerek giderebilirsin. Sorun giderildiğinde Windows Update aynı dosyayı yeniden indirip yüklemeye başlar..

Bugün bu yazıda Windows Update önbelleği nasıl temizlenir onu öğreneceksiniz.

İlk adım olarak Windows Update hizmetini durdurmak gerekir. Bunun için services.msc komutunu kullanarak "Hizmetler" servisini açın.

Windows Update servisini bulun ve çift tıklayın. Açılan pencere de bulunan "Genel" sekmesi altında "Durdur" butonu tıklayın. Tamam butonu ile penceresi kapatın.

Gizli dosyaları görüntülemek için "Dosya" menüsü ardından "Klasör ve arama seçeneklerini değiştir" seçeneğini tıklayın. Görünüm sekmesi altında bulunan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini tıklayın. "Tamam ve Uygula" butonu "Klasör Seçenekleri" penceresini kapatın.

Artık tüm gizli dosya ve klasörleri görebilirsiniz. Ardından bu klasör içindeki tüm dosya ve klasörleri silin. Klasör Erişim Engellendi iletişim kutusunu görürseniz, mesajı seçin "Bu klasör silmek için yönetici izni vermeniz gerekecektir" tüm güncel öğeler için bunu yapın onay kutusunu işaretleyin ve ardından Devam düğmesine basın. Yönetici hesabının parolasını girmeniz istenirse şifrenizi yazarak devam ediniz.

Silme işlemi bittikten sonra sorunsuz Windows Update dosyalarının yeniden yüklene bilmesi için Windows Update servisini yeniden başlatmanız gerekiyor. Konun başında ilk anlatılanları yeniden yaparak Windows Update servisini başlatabilirsiniz.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows Update, önbellek]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU