8 Aralık 2015 Salı

BİLİŞİM YAZILARI : URL Açığı İle Mark Zuckerberg'i İşinden Ayrılmış Gibi Gösterdiler !

Facebook'un kurucularından birisi olan CEO Mark Zuckerberg, 20'li yaşlarında Facebook'u kurduğu ve kısa sürede dünyanın en büyük sosyal medya platformu haline getirdiği için son derece ünlü. Bu başarısı sayesinde neredeyse herkes tarafından tanınan Mark, Facebook kullanan milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Mark'ı takip eden kişiler arasında bulunan Sachin Thakuri adındaki bir şirketin güvenlik araştırmacıları, Facebook'un CEO'sunun işten ayrılmış gibi görünmesine neden olan bir URL açığı yakaladıklarını bildirdiler.

Bu URL açığı sayesinde birkaç harf silerek Mark Zuckerberg'in Facebook'ta çalışmaya başladığı tarihi "işi bıraktı" olarak değiştirmeyi başaran güvenlik araştırmacıları, bu olayı oldukça komik ve eğlenceli bularak tüm internet alemine yaydılar. Bu açık sayesinde 2004 senesinde Mark'ın profilinde güncellediği bu bilgiyi değiştirmeyi başarabilen araştırmacılar, ünlü teknoloji haber sitesi olan VentureBeat'in söylediğine göre 2011'de kullanıcılara sunulan geçmiş tarihteki bir olayı paylaşabilme özelliğini kullanarak bunu başarabildiler.

VentureBeat'in bu konuyu haber yapmasından sonra maalesef Facebook durumu öğrendi ve açığın kapatılmasını sağladı, yani artık bu küçük numara işe yaramıyor. Ancak elimizde Mark'ın Facebook'tan ayrıldığını gösteren fotoğrafların olması bile bence büyük bir başarı.




This URL bug tricks Facebook into thinking Mark Zuckerberg quit his job [Update: Fixed]

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, URL Açığı, Mark Zuckerberg]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU