6 Aralık 2015 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : İNTERNETTE GİZLİ BİR MESAJI NASIL GÖNDEREBİLİRSİNİZ ?

 

Steganografi, bilginin, alıcı veya alıcılar haricindekilerin varlığını bilmeyeceği yöntemlerle saklanma sanatı ve bilimi olarak tanımlanmaktadır ve günümüz bilgi güvenliğinde sıklıkla kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kriptografide alıcı bir şekilde bilginin şifreli de olsa var olduğunu bilir ve uygun anahtara sahip değilse bilgiye ulaşamaz. Ama steganografide mesajı çözmek çok zor olmamasına rağmen, mesajın varlığının sezimi oldukça zordur. Kriptografi ve steganografinin birleştirilmesiyle iki seviyeli bir güvenlik mekanizması oluşturulabilir. Böylece bilgi önce şifrelenir, sonra da şifrelenmiş bilgi örneğin bir resmin içerisine gömülüp kanala iletilir. Günümüzde şifrelenmiş bilgiyi, bmp ya da jpg resim dosyaları, wav ses dosyaları ya da e-postalar gibi sayısal verilerin içerisine gömülü olarak kanala iletme teknikleri kullanılmaktadır. Yani bilgiyi müziğin, resmin ya da başka bir bilginin içerisine gömerek saklamak mümkündür.

Windows işletim sisteminde "Not Defteri"'ni hepimiz kullanmışızdır. Şimdi bu exe'yi kullanarak nasıl bilgi içerisine bilgi gömebileceğimizi inceleyelim. Buradaki amaç, içerisinde gizli bilgiler bulunan gizli.txt dosyasının acik.txt dosyası tarafından gizlenmesi olacaktır. Bunun için öncelikle acik.txt dosyası oluşturulur ve içerisine gizli olmayan bilgiler yazılır. Gizli.txt dosyasını oluşturmak içinse komut satırında acik.txt dosyasının bulunduğu yola gidilir ve aşağıdaki komut yazılır:

notepad acik.txt:gizli.txt

Gelen ekran gizli.txt dosyasının içeriği olacaktır ve bu dosya acik.txt'nin bulunduğu yolda gözükmeyecektir. Bu şekilde basit bir yolla gizli tutulması istenen bilgiler bilgisayarda saklanabilir

Böylece acik.txt dosyası, Windows Gezgini'nde gözükmeyen bir bilgiyi beraberinde taşımış olacaktır. Daha sonra bu bilgilere ulaşmak istenildiğinde tekrar "notepad acik.txt:gizli.txt" komutunu çalıştırmak gerekecektir.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

 

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, İNTERNET, GİZLİ MESAJ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU