9 Aralık 2015 Çarşamba

BİLİŞİM YAZILARI : Eskiler Bu Telefonları Çok İyi Bilir

1. Piller haftalarca dayanırdı

Şimdilerde balkabağına dönüşmemeye çalışan Sindirella gibi şarj arıyoruz, neden? Çünkü akıllı telefonların en büyük problemi şarj. Tamam, havalı ekranlarımız var vs ama şarjımız yok. 90'lı yıllardaysa şarj problemi desen insanlar sana garip garip bakarlardı çünkü cihazlar günlerce hatta haftalarca dayanırlardı. O eski Nokia'ları şarj ederdin ve eğer açmazsan torununa çalışır halde bırakabilirdin.
© Nokia

2. Tüm telefonlar benzer görünmüyorlardı

Bugün tüm telefonlar özünde aynı görünüyorlar. Elbette önemli farklar detaylarda gizli ve bu da iyi bir şey. Fakat özünde büyük bir ekran ve çevresini saran gövdeden oluşuyorlar. Bu olay 2007 yılında iPhone ile başladı ondan sonra da gerisi çorap söküğü gibi geldi. Fakat özellikle 2000'lerin başındaki cihazlar birbirinden oldukça farklı görünüyorlardı. Şimdi geriye bakıp Motorola RAZR v3'ü hatırlayınca bunu daha da iyi fark ediyoruz.


3. Ne interneti?

Ne interneti ne Google'ı? Telefon öyle şeyler için kullanmaz. Eğer yazacaksan SMS yaz elbette o da ücretiyle. Daha sonradan SMS paketleri çıktı ve konuşma paketleri de o zaman insanlar biraz daha rahatladır.

4. (Her) Yılın oyunu: Sneak

İçinde Yılan olmayan telefonu neden alasın ki… Gerçekten de bakış açısı uzun süre buydu. 90'ların sonunda Nokia bu oyunla ne satışlar yaptı kendi bile inanamıyor. İşin aslında da gerçekten insanlar bu oyun için cihaz alıyorlar ve saatlerce oynuyorlardı…


© Nokia

5. Kimse dokunmatik ekran istemiyordu


Kimse dokunmatik ekran peşinde değildi ve bunun için de oldukça iyi bir sebepleri vardı: Dokunmatik ekranlar berbattı. Bugün dokunmatik ekranlar oldukça iyiler fakat o zamanın resistif ekranları insanı çıldırtacak cinstendi. Bu yüzden de tuşlarla kalmak hep daha güvenilirdi.

6.Windows, gelecekti..

Gerçekten de öyleydi. İlk HTC tarafından yapılan ve Windows ile çalıştığı söylenen Windows Mobile lafı ortalarda dolandığında herkes " ooo Windows çalıştıran bir telefon woow" modundaydı. O zamanlar Windows açık ara rakiplerinin ilerisindeydi fakat zamanla rakiplerinin farklı fikirleri ondan daha iyi işlemesini ve satmasını izlemekten kurtulamadı.

7. Nokia o zamanın Apple'ıydı

O zamanlar için Nokia'nın ve telefonlarının ne kadar önemli olduğunu abartmak imkansız. Nokia bir telefon çıkartırdı ve herkes onu konuşurdu. Bu durum elbet Finlandiya'yı da bir süre baya iyi kalkındırdı.


8. Ciddi paralar ödüyorduk


Mobil data mı? Öde… Yeni zil sesi? Öde… Duvar kağıdı? Öde… SMS atacaksan zaten ayrı ayrı öde. WhatsApp ve Wi-Fi öncesi dünya aslında oldukça pahalı bir yerdi.

9. Crazy Frog diye iğrenç bir şey vardı

Bu saçmalığın yapımı ve yayınında emeği geçen herkese 'sevgilerimizi!" iletiyoruz…

10. Telefonlar sağlamdı

Herkesin hayatında cihazını kırık camla kullanan birileri vardır. Genelde iPhone kullanıcı bunlar ama olsun arada Android kullanıcılarında da görüyoruz. Fakat Nokia'lı günlerde telefon yere düşebilirdi ve düşebilirdi ve yeniden düşebilirdi… Sonra da hayat aynı şekilde devam ederdi çünkü kırılan dökülen bir şey olmazdı. Kırık camla kullanılan telefon dramı yoktu!

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Eski, Telefon]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU