8 Aralık 2015 Salı

BİLİŞİM YAZILARI : FBI ve Microsoft, Botnet'e Savaş Açtı !



FBI'ın başlattığı büyük botnet operasyonuna, Microsoft ve diğer yazılım uzmanı şirketlerde yardımcı oluyor.

İnternet aleminde, bilgisayarlarımızın veya kullandığımız diğer cihazların sahip olduğu sistemleri kötü amaçlarla kullanabilecek birçok program ve virüs bulunuyor. Bu virüslerden büyük bir çoğunluğu kişisel aygıtınızdaki bilgileri çalmak adına üretiliyor. Ancak bundan daha büyük amaçları hedefleyen ve bunlar için kullanılan virüslerde mevcut.

Bazı virüsler yayıldığı bilgisayarın kullanıcısının verdiği komutlara göre hareket ederler. "Botnet" veya "zombie pc" adı verilen bu sistemler, tek bir bilgisayar tarafından kontrol edilen büyük sistemlerdir. Sistemin çalışma mantığı çok basittir. Botnet'i kontrol eden bilgisayar, ürettiği zombi virüsünün internet aracılığıyla diğer cihazlara bulaşmasını sağlar. Virüsün bulaştığı cihazlar, virüs aktif olmadığı için genelde bu virüsü saptayamazlar. Bir süre bu pasif konumunu koruyan virüs, dağıtımının yapıldığı bilgisayardan gelen komutla birlikte harekete geçer ve içinde bulunduğu sistemin internet bağlantısını kullanmaya başlar.

Bu sistemin bağlantısı ile birlikte sistemde bulunan bilgileri ana bilgisayara aktaran veya ana bilgisayarın hedef olarak gösterdiği sunucuya giriş yapmaya çalışan zombi bilgisayarlar (botlar) bu sunucuların çökmesine neden olur. Yaşanan çökme ile ya sunucularda güvenlik açığı oluşur ve virüsün yayılımını yapan kişi bunu kullanır, ya da sunucunun çökmesi bu sunucunun sahibine pahalıya patlar. Bu gibi gariğp amaçlarla kullanılan bot sistemlerinden birisi olan Dorkbot, dünya üzerinde 100.000'den fazla cihaza yayılmış durumda.

Dorkbot'u durdurmaya niyetli olan FBI, bu konunun uzmanlanından, yanı Microsoft'tan yardım istedi. FBI ve Microsoft'un birlikte çalışacağı bu devasa botnet'in, operasyonun ilerleyen günlerinde çökertilmesi bekleniyor.


FBI, Microsoft help take down massive global botnet

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, FBI, Microsoft, Botnet, Savaş]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU