29 Ağustos 2015 Cumartesi

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : WordPress Mobil Uyumlu Site Hazırlama

Bu yazıda teması mobil görünümü desteklemeyen ya da verim alınamayan WordPress temalar için siteyi mobil uyumlu hale getirmeyi anlatacağız. Öncelikle temanızın ve WordPress sisteminizin sürümlerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Yeni çıkan güncellemelerle temaların mobil uyumu artırılmaktadır. Hem temanız hem de WordPress sürümünüz güncel olduğu halde mobil uyumlu wordpress siteniz yoksa aşağıda anlatacağımız eklenti sayesinde çok kolay bir şekilde wordpress sitenizi hazırlayabilirsiniz.

Mobil Uyumluluk Testi


Sitemizin mobil uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bunun için Google tarafından geliştirilen "Mobil Uyumluluk" Testi var. Buraya tıklayarak bu teste ulaşıp sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını test edebilirsiniz. Site adresinizi yazdıktan sonra sağ tarafta bulunan Analiz Et butonuna tıklayın ve bir süre bekleyin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelirse siteniz mobil uyumlu demektir. Eğer değilse zaten hatalı yerleri gösterecektir.



WordPress Sitemi Nasıl Mobil Uyumlu Hale Getirebilirim?


WordPress yönetim panelimizin solunda bulunan menüden Eklentiler > Yeni Ekle sekmesini açalım. Arama bölümüne "wptouch" yazıp arayalım. Karşımıza çıkan "WPtouch Mobile Plugin" başlıklı eklentiyi kuralım.



Eklentimiz yüklendiğinde sol taraftaki menüye WPtouch sekmesi gelecektir. Bu sekmenin altında mobil uyumu için gereken ayarları yapacağız. What's New sekmesinde eklentiye gelen yenilikleri görebilirsiniz. Core Settings sekmesinde WordPress mobil teması için site başlığı gibi temel ayarlamaları görebilir, sayaç kodlarınızı ekleyebilirsiniz. Masaüstü görünümündeki bileşenler mobil temada deaktif olduğundan bu bölüme mutlaka bakmanız gerekmektedir.



Themes & Extentions bölümünde mobil temanızı ve bu temada kullanılacak eklentileri seçebilirsiniz. Bazı temalar ve eklentiler sadece eklentinin pro sürümünde kullanılabiliyor. Dilerseniz 59 dolar ödeyerek eklentinin pro sürümünü kullanabilirsiniz. Theme Settings sekmesinde hangi kategorilerin gösterilip gösterilmeyeceği, site iconu ve reklam yerleşimi gibi ayarlar bulunuyor. Mobil uyumlu reklam yerleşimi için yine pro sürümü gerekiyor.

Menus sekmesinden mobil uyumlu wordpress sitenizin menüsünde hangi sayfaların bulunacağını ve bunların iconlarını seçebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ, WordPress, Mobil Uyumlu, Site Hazırlama]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU