27 Ağustos 2015 Perşembe

BİLİŞİM YAZILARI : Facebook'un yeni yapay zekalı yardımcı programı M !



Yapay zeka, insan eli ile yaratılmış ve özel durumlarda belirli seçeneklere göre kararlar alabilen oldukça karmaşık yazılımlara verilen bir isim. Bu yazılımlar, çok iyi performans sergileyemese de üretilmeye ve farklı firmalar tarafından farklı isimlerle kullanılmaya başlandı.

Bu firmalardan Apple Siri, Google Google Now ve Microsoft Cortana kullanıyor. Bu isimlerin arasına Facebook "M" ile katılıyor. Facebook'un Messenger uygulamasında bulunacak olan M, kullanıcıların belirli işlemlerinde onlara yardımcı olabilecek ve kullanıcıları bilgilendirebilecek. Bu işlemlerin yanı sıra M, kişisel işlemlerinizde de size yardımcı olabilecek.

Restaurantlarda rezervasyon yapma, sevdiklerinize çiçek veya hediye gönderme, seyahat işlemlerini tamamlama gibi işlemlerde de kullanılacak olan M, Messenger üzerinden birisiyle konuşuyormuşçasına sizin isteklerinizi yazı veya ses yoluyla algılayabilecek. Ocak ayında geliştirmesi başlanan, M şu an hala geliştirilme aşamasında.

M'in çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi fakat bir iPhone üzerinden kullanılırken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Eğer Facebook'un dediği gibi M, bütün bu işlemleri yapabilecek kadar gelişmiş olursa bu yapay zekalı yardımcının ücretsiz veya ucuz olmasını beklemek yanlış olur.


Facebook Is Adding A Personal Assistant Called

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Facebook, yapay zeka, yardımcı program]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU