24 Kasım 2016 Perşembe

CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ : iOS 10'un 10 gizli özelliği !

Yeni iOS 10 beraberinde hepimizin bildiği yenilikler getirse de aynı zamanda bir o kadar da bilinmeyen, gizli yenilikler içeriyor. Bu yenilikleri sizler için sıraladık.

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 10, geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunuldu. Özellikle etkinlikte ve tanıtım sayfalarında gördüğümüz öne çıkan yenilikler haricinde, sizi zamandan tasarruf ettirecek ve bir o kadar da hoşunuza gidecek gizli yenilikler de içeriyor.

Bu yazımızda sizlere Lifehacker'ın aktardığı bilgelere göre iOS 10'un 10 gizli özelliğinden bahsediyoruz.

Apple Haritalar, aracınızı en son nerede park ettiğinizi otomatik olarak hatırlar

Telefonunuzu aracınızın Bluetooth sistemine ya da Apple CarPlay sistemine bağlarsanız, Apple haritalar otomatik olarak aracınızı nereye park ettiğinizi hatırlayabilir.

Aracınızdan uzaklaştığınızda, Apple Haritalar telefonunuza aracınızın konumunu kaydettiğine dair bir bildirim yollayacak. Bu özelliğin çalışması için GPS'inizin açık ve bağlanmış olması gerekiyor. Bu yüzden eğer aracınızı sıklıkla yeraltı otoparklarına park ediyorsanız, sizin için kullanışlı olmayabilir.

Bu özelliği Ayarlar --> Haritalar bölümünden kapatıp açabilirsiniz.

Mesajlarınızda düşük kaliteli resim yollayın

Eğer kullandığınız internet paketi size yetmiyorsa veya arkadaşınızın telefonunda fotoğraflarınızla yer kaplamak istemiyorsanız artık Mesajlar uygulamasında yollayacağınız resimlerin düşük kaliteli olarak gönderilmesini Ayarlar uygulaması üzerinden ayarlayabilirsiniz. 

Eğer sık sık arkadaşlarınıza fotoğraflar yollayan biriyseniz, bu özelliği aktifleştirmek mantıklı olabilir.

3D Touch'ı kullanarak bazı indirmelerinizi öne taşıyın

iOS 10 ile birlikte gelen yeni 3D Touch fonksiyonlarından birisi de, indirmeleri öne taşımak.

Eğer birden fazla uygulamayı aynı anda indiriyor ama bir tanesine daha ihtiyacınız varsa ve ilk inen olmasını istiyorsanız ilgili indirmeye sert basın, daha sonrasında karşınıza çıkacak olan 3D Touch menüsünden indirmeye öncelik ver deyin.

Safari'de yan yana web sayfası açın

iOS 10 ile birlikte Safari artık yan yana web sayfalarının açılmasını destekliyor. Yani iki farklı siteyi, ekranı ikiye bölerek aynı anda açma imkanına sahip olacaksınız. Bu işlemi 3 farklı şekilde yapabilirsiniz.

1. Safari'yi açın, sağ üst köşede yer alan sekme butonuna basılı tutun. Karşınıza çıkacak olan küçük menü de, Split View'da Aç'a basın. 

2. Sekmeyi ekranınızın sağ ve soluna sürükleyin.

3. Herhangi bir linke basılı tutun ve Split View'da Aç'a basın.

Tabii ki bu özelliğin sadece iPad Air 2, iPad Pro ve iPad Mini 4'de kullanılabilir olduğunu hatırlatalım.

 

3D Touch'ı kullanarak tüm bildirimleri tek dokunuşla silin

Eğer bildirimlerinize bakmayı ve silmeyi seven birisi değilseniz, uzun bir süre sonra tonlarca oluşan bildirimi tek tek silmek zor olabiliyordu. iOS 10 ile birlikte, 3D Touch'ı kullanarak tüm bildirimlerinizi basit bir hamleyle silebilirsiniz. 

Tek yapmanız gereken, bildirim merkezini açtıktan sonra X butonuna sert basmak. Karşınıza çıkan Tüm Bildirimleri Temizle butonuna tıklayın. Bu kadar basit.

Kameranızı büyüteç olarak kullanın

Bazen ihtiyaç duyduğumuz şeylere o an için sahip olamayabiliyoruz. Büyüteç de bu araçlardan bir tanesi. iOS 10'a yeni gelen bu özellik sayesinde küçük bir hamle ile kameramızı büyüteç olarak kullanabiliyoruz.

Ayarlar --> Genel --> Erişilebilirlik menüsüne gidin ve Büyüteç'e basıp, aktifleştirin. Daha sonrasında ana ekran düğmenize 3 kere ard arda basın. Büyüteç uygulaması otomatik olarak açılacak. Otomatik odaklamayı kilitleyebileceğiniz, yüksek oranda sanal yakınlaştırma yapabildiğiniz, flaşı açıp kapatabileceğiniz hatta kontrast değerini ayarlayabileceğiniz üst düzey bir büyüteç, artık emrinize amade.

Siri kulaklık takıyorken veya Bluetooth ile bağlıyken arayanı sesli olarak anons edebilir

Zamanında eski telefonlarda olan bu özellik, artık daha güzel bir aksan ile iOS 10 ile birlikte telefonlarımıza geliyor. Siri, eğer kulaklık takıyorsanız veya Bluetooth aracılığıyla herhangi bir ses cihazına bağlandıysanız, birisi sizi aradığında artık arayanı anons edebiliyor.

Ayarlar --> Telefon --> Arayanı Duyur menülerini izleyerek, bu özelliği kapatıp açabilirsiniz. İsterseniz her zaman, isterseniz sadece kulaklık takılıyken, isterseniz kulaklık ve araba da aktifleştirilebilen bu özellik, kullanışlı gözüküyor.

Yeni kronometre tasarımı

Eğer yıllardan beri süregelen kronometre tasarımından sıkıldıysanız, iOS 10'un yeni bir kronometre tasarımına sahip olduğu müjdesini size verelim. Yapmanız gereken şey Saat uygulamasına girip Kronometre sekmesini seçtikten sonra parmağınızla sola sürükleyin.

Uzun basarak tüm Safari sekmelerini tek seferde kapatın

Eğer durmadan yeni sekme açıyor ama eski sekmelerinizi kapatmıyorsanız, bu özellik tam size göre. Safari'yi açtıktan sonra sekme butonuna basılı tutun. İşte bu kadar. Karşınıza tüm sekmeleri kapatmak için bir seçenek çıkacak.

Voicemail artık sesli mesajlarınızı yazıya döküyor

Türkçesi aslında sesli mesaj olan, Apple'ın Voicemail fonksiyonu, artık size gelen sesli mesajları dikte ederek yazıya döküyor. Birisi telesekreterinize sesli mesaj bıraktığında, iOS 10 otomatik olarak onu yazıya dökmeyi deneyecek. Birkaç dakika sonra ilgili sesli mesaja dokunarak genişletin ve gelen mesajı okuyun. 

Tabii sesli mesaj özelliğinin Türkiye'de desteklenmediğini düşündüğümüzde Türkiye'de yaşayan takipçilerimiz için ne kadar kullanışlı olur, tartışılır.

10 Yeni gizli özellik

Alanında uzman yazılımcılarla geliştirilen günümüzün gelişmiş işletim sistemlerinde bazen çok basit özellik ve ihtiyaçlar unutulabiliyor. Bu bakımdan iOS 10'un sahip olduğu bu 10 gizli özellik, belki de iOS kullanıcılarının uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu küçük açıkları kapatıyor.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags CEP TELEFONU, ÇÖZÜM]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU