19 Nisan 2016 Salı

PROGRAM TAVSİYESİ /// Tüm Mesajlaşma Uygulamalarını Tek Bir Çatı Altında Toplayan Uygulama : Franz

 

Franz, bilgisayarınıza yüklemek isteyebileceğiniz tüm mesajlaşma uygulamalarını tek çatı altında toplamak için geliştirildi.

 

Mobil cihazların yaygınlaşması ve mobil uygulamaların gelişmesiyle birlikte akıllı telefonumuzdan/tabletimizden bir an bile ayrılamaz hale geldik. Böyle bir durumda olduığumuz için gittiğimiz her yere mobil cihazlarımızı taşımak zorunda kalıyoruz. Bazen bilgisayar başındayken bile mobil cihazlarımızı takip etmemiz gerekebiliyor ve bu durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum. Bilgisayar başında olan kişilerin mobil cihazlarından bağımsız olabilmesini sağlamaya çalışan bir ekip, en popüler mesajlaşma uygulamalarının bir araya getirildiği "Franz" isimli uygulamayı tanıttı.

Franz'i mobil uygulamaların birleştirildiği ortak bir platform olarak düşünebilirsiniz. Franz'i indirdikten sonra karşınıza WhatsApp, Telegram, Skype, HipChat, WeChat, ChatWork, GroupMe, Slack, Messenger, Grape, Gitter, Steam Chat ve Discord seçenekleri geliyor. Bu uygulamalardan istediğinizi seçiyorsunuz ve uygulamada bulunan ayarlara göre hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Örneği Telegram hesabı eklemek istediğinizde sizden telefon numarası istiyor fakat WhatsApp hesabı eklemek istediğinizde WhatsApp Web'in QR kodu okutma özelliğini kullanabiliyorsunuz.



Franz'in bu uygulamara eklediği/kattığı hiçbir özellik yok. Sadece bilgisayar üzerinden kullanabilmenizi ve tüm uygulamaların aynı platformda olmasını sağlıyor. Yani hem Whatsapp Web'i, hem Skype'ı, hem Steam'i, hem de Telegram'ı ayrı ayrı açmakla uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Franz bir süredir OS X'te kullanılabiliyordu ve son gelen güncellemeyle birlikte Windows & Linux için de uyumlu hale geldi. Sadece 50 MB dosya boyutuna sahip olan Franz'in sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Mesajlaşma, Uygulama, Franz]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU