16 Mart 2015 Pazartesi

WEB ÇÖZÜMLERİ : Google Yeni Online Mağazasını Açtı

 

Arama motoru devi Google, sahip olduğu Nexus akıllı telefon ve tabletler ile birlikte Chromebook'ların satışlarının online olarak gerçekleştirilebilmesi için yani mağazası Google Store'u hizmete sundu. Google Play Store üzerinden satışları yapılan cihazlar artık Google tarafından resmi olarak Google Store üzerinden yapılacak.

 

Google'ın kendi cihazlarını satmak için oluşturduğu yeni web sitesi Google Store, aslında daha önce farklı şekilde denenerek iptal edilen bir projeydi. Fakat Google bu projeyi tekrar hayata geçirmek için karar kılıp Google Store'u hizmete sundu. Henüz Türkiye'de aktif olmayan sitenin ne zaman aktif olacağını yada aktif olup olmayacağını bilmiyoruz. Çünkü Google, Play Store üzerinden uzun süredir Türkiye'ye satış sağlamıyor.

 

2010 yılında çıkan ilk Nexus 4 ile birlikte özel bir site oluşturarak cihazı buradan satmaya çalışan Google, bu sefer daha stratejik bir şekilde tüm cihazlarını satabileceği online bir mağaza açtı. Aslında Google'ın bu hamlesi size biraz tanıdık gelebilir. Uygulama, müzik vb. medya içeriklerini donanım cihazları ile farklı mağazalarda satan Apple'ı takip eden Google, App Store ve iTunes'a karşılık Google Play Store ve Google Store'a sahip. Online mağazanın açılması ile birlikte Google cihazlar artık uygulama, oyun, müzik, film ve kitapların satıldığı Google Play Store üzerinden alınmayacak. Bunun yerine tüm Google donanım ürünleri için Google Store'u kullanacağız.

 

Henüz Türkiye desteği olmamasına rağmen Google Store'a göz atmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. Fakat sayfaya gittiğinizde Google Store'un ülkemizde henüz kullanıma açık olmadığı uyarısıyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

 

Google'ın üreteceği akıllı telefon, tablet, Chromebook laptop, Chromecast ve diğer tüm cihazların satışının yapılacağı Google Store, aslında Google için yerinde ve güzel bir hamle. Böylece kafasında karışıklık yaşayan kullanıcılar artık alışverişlerini nereden yapacaklarını net olarak bilecekler. Google'ın yeni online mağazası Google Store hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Google, Yeni Online Mağazası]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU